Wat kost SEO? Tarieven en prijzen

Categorie
Leestijd
2 min

Wanneer we SEO te horen krijgen, wordt al snel de vergelijking gemaakt met SEA. Aangezien we bij SEA een bepaald bedrag aan Google betalen om in de SERP te komen, wordt vaak gedacht dat SEO gratis zou zijn. Laten we dit misverstand dus snel uit de wereld helpen. SEO is niet gratis! Diverse structuurverbeteringen of andere optimalisaties hebben een bepaalde prijs bij de websitebouwers. Het is een lange termijninvestering binnen zoekmachineoptimalisatie die, bij voldoende inspanningen, beloond zal worden door Google

 

Die langetermijnvisie van SEO zien we terug in de onderstaande grafiek. Stel dat er effectief veel tijd en moeite gestoken wordt in SEO, is het perfect mogelijk dat er in de toekomst minder SEA-budget vrijgemaakt moet worden omdat er steeds meer SEO-bezoekers bijkomen. Een goed opgebouwde website haalt ietsje meer dan de helft van zijn bezoekers uit SEO en zal hoog in Google uitkomen.

 

Eerst en vooral is het altijd verstandig om een SEO-audit uit te voeren, dit is een helder overzicht waar de verbeteringspunten van je website liggen. Uit deze SEO analyse zal al snel blijken welke behoeftes je bedrijf nodig heeft en waar er kansen liggen om te optimaliseren. 

 

De grote vraag is natuurlijk hoeveel je effectief moet betalen voor bepaalde SEO-diensten. Omdat SEO een doorlopend proces is, kan je niet resoluut een bedrag uitspreken hoeveel SEO kost. Het is afhankelijk van het doel van de website en hoeveel je als bedrijf wil investeren in SEO.

 

"SEO is niet zoals het aankopen van een fles melk of een auto in een garage, het is volledig op maat." - Frederik Vermeire

 

Hieronder enkele voorbeelden van verschillende prijspakketten voor SEO-diensten. We kunnen ons hierbij de vraag stellen of die pakketten daadwerkelijk zullen beantwoorden aan de behoeftes van je bedrijf aangezien anno 2020 alles op maat moet worden geoptimaliseerd. Bij WiSEO hebben we dat duidelijk begrepen en werken we met duidelijke SEO KPI’s en maken we samen een gedetailleerd plan op. Meer weten?

 

 

 

 

SEO prijzen

 

 

 

 

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomt



Op zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :