1. De uitdaging

Cosplayshop is een gekende internationale speler op vlak van cosplay materialen die gebruikt worden door cosplayers, propmakers en kostuumontwerpers. WiSEO kwam in contact met deze webshop door middel van de webbouwer Koen van Wolk. Het doel van de Cosplayshop was om een ruimer publiek aan te spreken door middel van SEO om zo de zichtbaarheid in de zoekmachines te verhogen. Een kolfje naar de hand van het WiSEO team.


Cosplay WiSEO


2. De oplossing

Zoals bij alle SEO audits zijn we ook voor de Cosplayshop begonnen met een zoekwoord analyse in de verschillende talen van de website. Zo zijn we op zoek gegaan naar relevante zoekwoorden waar we enerzijds nog verder voor konden optimaliseren en anderzijds zoekwoorden waarop ze nog helemaal niet zichtbaar waren. Bij de zoekwoord analyse van de verschillende talen, kwam al snel aan het licht dat er op vlak van SEO voor de overige talen nog veel marge was tot verbetering. Veel websites gebruiken een letterlijke vertaling van hun content naar een andere taal, echter is dit voor SEO meestal een struikelblok. Voor elke taal is een zoekwoorden onderzoek vereist omdat een letterlijke vertaling dikwijls niet het meeste correcte zoekwoord is.


Voor de content audit hebben we sterk ingezet op het schrijven van nieuwe meta titels en het uitbreiden van de content van de website op de verschillende productcategorieën. De meta titels van de website waren redelijk onnatuurlijk en weinig zeggend, daarom hebben we hier enkele voorstellen gedaan met daarin de juiste zoekwoorden in verwerkt. Op deze manier waren we zichtbaarder in de zoekmachines op relevante zoekwoorden en zagen we een verbetering van de CTR.


Ook technisch hebben we heel wat voorstellen gedaan om de zichtbaarheid in de zoekmachines te verbeteren. Zo hebben we een nieuwe menu opgesteld, crawl budget proberen besparen en een page speed audit gemaakt


Het resultaat
Het opstellen van een duidelijke SEO planning heeft al een goede invloed gehad op het aantal kliks en het aantal vertoningen van de gehele website.

Cosplayshop - kliks


Ook internationaal zien we een heel positieve stijging omtrent de zichtbaarheid in de zoekmachines. Zo zijn het aantal unieke paginaweergaven voor de categoriepagina's in Duitsland allemaal toegenomen.


Cosplayshop - SEO Duitsland


×

Ook op zoek naar een SEO oplossing op maat?

Contacteer vrijblijvend het WiSEO team en we zorgen voor de resultaten.

Contacteer ons

Je kent Frederik Vermeire misschien van :


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.