1. De uitdaging

Op de website van Dorsoo kwamen te weinig leads binnen en werden er niet genoeg bezoekers begeleid naar de winkels van Dorsoo. Ze hadden een blog waar veel verkeer naar werd toegetrokken maar de meeste van deze personen behoorden niet tot hun doelgroep. De blog ging over hele brede onderwerpen waardoor er geen focus werd gelegd op hun belangrijkste onderwerp nl. mensen met rugklachten.

De websitebezoekers konden ook niet genoeg worden overtuigd omdat de USP's niet duidelijk vermeld werden op de site en zo was er een conversieprobleem.2. De oplossing

Om te beginnen werd er een technische audit opgesteld om de dorsoo.be op technisch vlak volledig op punt te zetten.

Daarnaast werd er een zoekwoordonderzoek uitgevoerd om te weten te komen op welke zoekwoorden ze wilden scoren in de zoekmachine. De belangrijkste keywords waren hier rugklachten, nekklachten, ... . Dit onderzoek werd voorafgegaan door het bepalen van de doelgroep (voornamelijk mensen met rugklachten).

Een content audit zorgde er uiteindelijk voor dat de te brede blogberichten meer focus legden op de belangrijkste doelgroep. Er werden nieuwe blogs geschreven aan de hand van het zoekwoordonderzoek. Gerelateerde artikels werden ook samengevoegd om sterker te worden in de zoekresultaten.


 

Conversieoptimalisatie

Een deel van de oplossing was de conversieoptimalisatie. Dit was noodzakelijk om te doen omdat er veel potentiële klanten verloren gingen door een slechte conversie. De website kon onder andere niet genoeg bezoekers overtuigen omdat de USP's niet duidelijk aangehaald werden. Hoe WiSEO dit onder andere heeft opgelost:

Dorsoo KPI

Het resultaat
Als resultaat was er een sterke stijging te zien in het organisch zoekverkeer door de technische en content audit. Met behulp van conversieoptimalisatie werd dit zoekverkeer makkelijker begeleid naar de winkels en zorgde WiSEO ook voor meer brochureaanvragen.

×

Ook op zoek naar een SEO/SEA oplossing?

 
     
Contacteer vrijblijvend het WiSEO team en we zorgen voor de resultaten.
     
 


Al 384 abonnees             Uniek en exclusieve tips             1 x per maandOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.