1. De uitdaging

ListMinut is een platform voor mensen die nood hebben aan een bepaalde dienst en deze koppelt aan dienstveleners voor die sector. Dit kan zowel gaan van dierenverzorging tot het bouwen van een website. Voor elke dienst kan je op dit platform terecht. De uitdaging bestond eruit om bij de migratie van ListMinut alle SEO waarde van het oude platform door te sturen naar het nieuwe platform. De nieuwe website moest volledig gebouwd worden in HTML in tegenstelling tot de oude die gemaakt was in een JavaScript framework. Bij deze migratie werd WiSEO ingeschakeld om ListMinut te begeleiden in het migratieproces.

 

Wil je hier meer over weten?

 

Lees onze blog: Waarom is een SEO migratie cruciaal bij een nieuwe website? 

 

2. De oplossing

Vooraleer er begonnen werd aan de migratie heeft WiSEO een volledige SEO-audit gedaan van het oude platform. Hieruit bleek dat er verschillende problemen waren met duplicate content. Door de verschillende gemeenten waar de diensten werden aangeboden, zag Google dezelfde content steeds terugkeren op de verschillende landingspagina's. Iets wat bij de migratie naar het nieuwe platform dus zeker niet meer mocht gebeuren. 

 

Daarnaast hebben we een zoekwoordenonderzoek gedaan om op basis van zoekvolume enkele zoekwoorden te bepalen die relevant waren voor het nieuwe platform. Ook de URL-structuur werd onder handen genomen. Bij de migratie naar het nieuwe platform was het uitermate belangrijk dat er juist geredirect werd naar de nieuwe URL's.

 

 

Het resultaat
De migratie van het nieuwe platform vond plaats op 26 december 2018. We zien duidelijk dat het aantal kliks (donker blauw) na de migratie geleidelijk aan gestegen is. Ook het totaal aantal vertoningen (licht blauw) is gestegen tegenover het vorige platform.

Curve SEO migratie Listminut

 

 

Christophe Kalbfleisch - COO ListMinut

"We already were quite advanced in SEO but thanks to WiSEO we're able to reach a new level on SEO technical knowledge!"

 


×

Heb je een website migratie in het vooruitzicht?

Contacteer vrijblijvend het WiSEO team en wij zorgen voor de resultaten.

Contacteer ons

Je kent Frederik Vermeire misschien van :


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.