Roularta Media Group marktleider

Roularta Media Group is een Belgische multimediagroep, marktleider op vlak van magazines zoals Knack, Libelle, Trends, ... In totaal heeft RMG 1.308 werknemers en wordt er een geconsolideerde omzet van 277 miljoen euro gerealiseerd.1. De uitdaging : News SEO

Door de talrijke websites met nieuws gerelateerde content is News SEO zeer belangrijk. Om de online zichtbaarheid van de Roularta Media Group te vergroten werd in 2018 een SEO team opgericht bestaande uit 6 mensen. WiSEO werd ingeschakeld om in-house SEO opdrachten te gaan vervullen. Frederik Vermeire wordt ingeschakeld voor deze opdracht gezien zijn jarenlange ervaring.

Roularta-seo-iphone


2. De oplossing

Onder leiding van James Groenemans tracht het Digital Hub Team meer organisch verkeer naar de merken van Roularta te sturen. Het doel van deze SEO optimalisaties zijn meer traffic naar de websites te genereren om zo de inkomsten via de bannering op de websites te verhogen en de verkoop van online abonnementen stimuleren. Elk lid van het traffic team heeft z’n eigen projecten en specialiteiten. Zo Is Frederik vooral bezig met technische implementatie vraagstukken, informatie architectuur oefeningen en technische JIRA-tickets met het development team (vb. structured data). Daarnaast geeft hij geregeld opleidingen aan de verschillende merken van Roularta om aan te tonen hoe de redacties mee moeten groeien met de online trends.


Geregeld geeft Frederik opleidingen aan de verschillende merken van Roularta.


SEO opleiding - Roularta redactiesSEO opleiding RoulartaHet resultaat
Het grote doel van het traffic team is om de redacties het belang van SEO bij te brengen. Zo probeert het traffic team om de redacties te evangeliseren dat ze bij het schrijven van de redactie artikelen, gebruik moeten maken van de zoekwoordplanner. Wekelijks worden de diverse merken van Roularta gemonitord om mee aan de kop te staan in de zoekmachine zichtbaarheid van deze sector.


 

Redactie Flair

"De opleidingen van Frederik zijn voor onze redactie enorm waardevol. De printsector wordt steeds digitaler en daarom is het belangrijk dat de redactie van Flair op de hoogte blijft van de laatste trends op vlak van SEO."

 

×

Je website zichtbaarder maken in de zoekmachines?

Contacteer vrijblijvend het WiSEO team en we zorgen voor de resultaten.

Contacteer ons

Je kent Frederik Vermeire misschien van :


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.