1. De uitdaging

SBM opleidingen contacteerde mij begin 2016 om te bekijken om een opleiding SEO op te nemen in zijn aanbod. Er was meteen een klik met Loy Clynckemaillie, coördinatior Media & ICT en er werd een inhoud bepaald voor de cursus "SEO voor webdevelopers".


2. De oplossing

Op 22 en 29 november werd er telkens een sessie ingepland van 18u30 tot 21u30. In het SBM opleidingen centrum in Roeselare verwelkomde ik een tiental enthousiaste cursisten. De inhoud was alvast vrij omvangrijk.

Ik geef deze graag mee :

 1. Algemene introductie
 2. Doel, doelgroep en persona’s bepalen voor de SEO strategie
 3. KPI’s en evaluatie punten
 4. Zoekwoorden onderzoek
 5. Nulmeting
 6. SEO techniek : top 17 ranking factoren en implementatie
 7. SEO content : klanten en zoekmachines verleiden
 8. SEO autoriteit : vroeger en nu (case)
 9. SEO bezoekers naar leads, prospects en klanten met CRO
 10. SEO migratie : voorkom een SEO disaster (2 cases)
 11. Q & A3. Het resultaat
Het resultaat was een doorgedreven SEO training met de nodige tijd voor het bespreken van verscheidene websites van de cursisten. In 2017 komen er vervolg opleidingen 3 en 10 mei in het SBM opleidingen centrum van Kortrijk.


Een toffe groep SBM cursisten

SEO trainingen


91% tevredenheidsscore

De samenwerking met Frederik is vanaf de eerste ontmoeting vlot verlopen. Inhoudelijk hadden we dezelfde doelstellingen voor ogen en het programma kreeg dan ook snel vorm. Het resultaat was een succesvolle SEO opleiding met een tevredenheidsscore van 91% en een perfect rapport voor de docent!Loy Clynckemaillie - SBM opleidingen Coördinator Media & ICT


Inschrijven voor deze SBM SEO opleiding


SBM opleidingen cursist Mario

Frederik gaf in 2 sessies een zeer duidelijke uiteenzetting omtrent SEO en punten waarbij webontwikkelaars rekening moeten mee houden. Ik heb er veel van opgestoken, waarvoor dank!Mario Matthys - Zaakvoerder creative designs


Al 184 abonnees             Uniek en exclusieve tips             1 x per maandOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.