1. De uitdaging

Tarkett, een specialist in allerlei verschillende soorten tapijten en laminaat, kwam bij WiSEO terecht voor een SEO audit van de website. Daarnaast had Tarkett verschillende merken overgenomen en was de opdracht voor WiSEO om deze websites succesvol te migreren naar de huidige website.

2. De oplossing

Zoals bij elke SEO audit zijn we begonnen met een kick-off bij de klant. In deze fase gaan we samen met de klant, waar alle kennis omtrent de producten zit, brainstormen over de mogelijke zoekintenties waarmee klanten zitten. Naar aanleiding van de kick-off zijn we begonnen een aan uitgebreid zoekwoorden onderzoek. In de KWR hebben we de gevonden zoekwoorden geclusterd in categorieën, om zo een duidelijke structuur op te stellen voor de website. 

 De volgende fase in de audit was het maken van een content audit. Het is heel belangrijk om de prioritaire zoekwoorden om te vormen tot interessante en kwalitatieve content voor de website. Zo hebben wij een audit opgesteld die meteen duidelijk was voor de copywriter. Het was voor Tarkett cruciaal om meer vanuit een SEO-perspectief te schrijven zodat de efforts van de copywriter ook daadwerkelijk vindbaar waren in de zoekmachines. 

 

Voor de SEO migratie van de overgenomen merken werd een gestructureerde planning opgesteld zodat zowel wijzelf als de webbouwer duidelijk wisten hoe we deze migratie gingen aanpakken. Vanzelfsprekend werd hier een redirect lijst opgesteld zodat alle SEO waarde van de merken niet verloren ging. 


Tot slot gingen we Tarkett begeleiden in het verkrijgen van kwalitatieve links naar de website. Door goede backlinks te verkrijgen, konden we de autoriteit van de website verhogen. 

Het resultaat
We zien duidelijk in de grafiek dat zowel het totaal aantal kliks (blauwe lijn) als het totaal aantal vertoningen (paarse lijn) gestegen zijn.
 

SEO optimalisaties Tarkett
×

Heb je een website migratie in het vooruitzicht?

Contacteer vrijblijvend het WiSEO team en wij zorgen voor de resultaten.

Contacteer ons

Je kent Frederik Vermeire misschien van :


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.