Als senior SEO consultant werd ik in het Cronos netwerk ingeschakeld voor volgende opdracht :

1. De uitdaging

De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding, kortweg VDAB, is een Vlaamse overheidsdienst die vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen brengt en vooral als taak heeft werkzoekenden te bemiddelen en te begeleiden naar werk. Het prominent aanwezig zijn van de duizenden VDAB vacatures in de Google resultaten is dan ook een belangrijke kwaliteitsfactor binnen het VDAB web & content team.


2. De oplossing

Om de zoekmachine zichtbaarheid van de vacatures en de kantoren te verhogen werd beroep gedaan op Cronos/WiSEO. Vanuit het VDAB team rezen heel wat technische vragen naar boven doordat de VDAB website een AngularJS framework gebruikt. Er werd een realistische planning opgestart om op korte termijn een technische audit (en dan in een latere fase een content audit) te gaan uitvoeren. Er werden 7 specifieke SEO KPI’s vastgelegd die vanaf dag 1 als leidraad dienden voor het succes van het project.VDAB SEO AuditHet resultaat
Het resultaat was een audit document van 55 pagina’s rond technische aanpassingen voor de website. Op basis van dit document kon het development & content team structurele aanpassingen aan de website doen. Na deze succesvolle SEO audit zal Cronos/WiSEO ook maandelijkse ondersteuning bieden voor dit SEO traject.

Liesbet De Vylder - Expert Google Analytics, SEO en sociale media

SEO VDAB Audit

"Ik vind onze samenwerking heel erg tof en productief. Heel erg bedankt in ieder geval voor je grondige analyse en alle tips en tricks. We hebben hier veel aan gehad (en nog steeds)"


Kimberley Verstraete - Gumm Inbound Marketing

“Ik vond het zeer interessant en leerrijk om samen te werken met Frederik gedurende het SEO-traject op VDAB. Frederik gaf zowel op content niveau als technisch niveau zeer gedetailleerde aanbevelingen en richtlijnen. Zijn kennis was een grote meerwaarde bij het project en hij heeft mij ook veel kunnen bijleren.”

“Ik lees regelmatig artikels over SEO om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en trends, maar wat ik heb geleerd tijdens dit traject is niet te vergelijken met het lezen van artikels. Frederik weet zeer goed waarover hij spreekt en kon elke vraag gefundeerd beantwoorden. Ook had hij voor elk probleem dat zich voordeel een verklaring én een oplossing.”

“Het resultaat liegt er dan ook niet om: enkele aanpassingen in de broncode zorgden voor een grote stijging in het aantal geïndexeerde pagina's op Google".


VDAB Software Architect

“Het vakgebied SEO vraagt zeker bij grotere websites zoals de VDAB website voor een technische SEO specialist. Technisch moest de website gescand worden op zeer veel zaken om de zichtbaarheid binnen Google resultaten te verhogen.”
“Door middel van het technische audit document kunnen we intern heel wat SEO kennis opdoen voor toekomstige zoekmachine vriendelijke updates aan de VDAB website.”

 

 

 

×

Ook op zoek naar een SEO oplossing?

Contacteer vrijblijvend het WiSEO team en we zorgen voor de resultaten.Je kent Frederik Vermeire misschien van :


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.