Vraag : 

Ik start met een nieuwe website en domeinnaam. Moet ik bij het kiezen van de domeinnaam mijn belangrijkste zoekwoord erin verwerken? Of is dit niet nodig voor SEO?

Antwoord: 

Een Exact Match Domein naam of SEO descriptieve domeinnaam werkte voor september 2012 zeer goed voor SEO doeleinden. Dit had als gevolg dat de websites à la koopeenstofzuiger.nl, koopeenlaptop.be, … als paddenstoelen uit de grond schoten. Door een populair zoekwoord te gebruiken in de domeinnaam kon de website veel gratis bezoekers via zoekmachines genereren. Google had snel door dat die websites niet noodzakelijk kwalitatieve content aanbieden en kwam dus met een aanpassing van de algoritmen in september 2012. Sindsdien dalen descriptieve domeinnamen zonder goede content in SEO-waarde snel. ”

 

Moet het zoekwoord die het beste aanleunt bij mijn business in de domeinnaam worden verwerkt? “Nee. Google beloont kwaliteit. Een originele en logische domeinnaam met goede content en een sterke website zal altijd goed scoren in Google. Dat is ook het geval bij deeleenkoe.be.”


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :