Nood aan een SEO opleiding? Mist jouw team SEO kennis? Of wil jij zelf meer SEO kennis verzamelen?


Elke SEO opleiding duurt 4 uur. Je hebt les van Frederik Vermeire. Je start met een inleiding rond SEO, met daarna een zoekwoordenonderzoek, aan de hand van cases en oefeningen schaaf je je SEO bij. Word een echte SEO expert!


Voor deze reden bieden we je enkele opleidingen aan.
Enerzijds heb je de opleidingen die 'in-company'(bij jou op kantoor) worden gehouden (ik maak erg graag de verplaatsing naar je bedrijf) en waar enkel een beamer en koffie moeten klaarstaan. Anderzijds hebben we een individuele SEO opleiding, genaamd de SEO Academy.


Wat is een SEO-opleiding?

Een SEO opleiding focust zich op zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimization), zoals de naam doet vermoeden. Het doel van SEO opleidingen en cursussen is jou te leren hoe je hoger in zoekresultaten van bv. Google komt te staan. Zo ben je online beter zichtbaar met je website. Uit ervaring weten we dat het vaak nodig is om de inhoud en technische instellingen van websites te optimaliseren.

  

1. In-company SEO opleiding

1.1 SEO opleiding voor developers


In deze SEO opleiding gaan we het technische gedeelte van SEO bekijken. We leren alle technische onderdelen die nodig zijn voor een 100% geoptimaliseerde SEO website. Cases en voorbeelden worden besproken in de opleiding en vragen worden beantwoord over specifieke websites die je voor ogen hebt. Meer lezen over de SEO opleiding voor developers.


Voor wie?
 • Front-end developers
 • Backend-end developers
 • Designers
 • Themers
 • Project Managers
Bekijk de inhoud van de opleiding

1.2 SEO copywriting opleidingIn deze diepgaande opleiding gaan we het content gedeelte van SEO wat meer in detail bekijken. We gaan niet samen leuke teksten schrijven maar gaan de bestaande teksten optimaliseren voor zoekmachines zodat deze meer vindbaar zijn binnen Google op bepaalde zoekwoorden voor SEO. Meer lezen over de SEO copywriting opleiding.Voor wie?
 • Marketeers
 • Marketing managers
 • Copywriters
 • Product managers
 • Journalisten
Bekijk de inhoud van de opleiding

1.3 SEO Advanced opleiding (populairst)In deze opleiding gaan we alle kennis die Frederik Vermeire in de afgelopen 15 jaar heeft opgebouwd gaan ervaren. Elk technisch en moeilijk probleem pakken we aan (bij deze opleiding krijg je de mogelijkheid om 2 cases vooraf in te sturen om te bespreken in de opleiding). De intro rond SEO slaan we over.Voor wie?
 • SEO specialisten
 • Digital marketeers
 • SEA specialisten
 • Digital marketing managers
 • Digital project managers
Bekijk de inhoud van de opleiding

 

Wie geeft de SEO opleiding?


De in-house SEO opleiding van WiSEO wordt gegeven door SEO specialist, en zaakvoerder van WiSEO, Frederik Vermeire. Door zijn jarenlange ervaring op vlak van zoekmachine marketing, is hij de geknipte persoon om de SEO kennis van jouw team te verbeteren. Naast zijn bedrijf die gespecialiseerd is in SEO, is Frederik ook SEO docent aan de Vives Hogeschool te Brugge. Frederik weet dus als geen ander hoe hij met praktische voorbeelden zijn kennis omtrent Search Engine Optimization kan overbrengen.

Nog vragen omtrent de SEO opleiding?

Contacteer Frederik


Frederik Vermeire komt graag jullie richting uit om de nodige SEO kennis te geven door middel van een SEO workshop. 

2. Individuele opleidingen


2.1 SEO Academy

De SEO Academy is een SEO opleiding in groep. In deze SEO cursus wordt samen met andere deelnemers het technische, linkbuilding en content gedeelte bekeken. Alle onderdelen die zorgen voor een 100% geoptimaliseerde SEO website komen aan bod. Individuele cases worden besproken en er is ruimte voor alle vragen van de deelnemers te beantwoorden. De SEO Academy gaat door in Brugge.

 

Prijs : € 425 (excl. BTW) per persoon
Wanneer : voor-en namiddag (check de data)
Duur : 10u tot 15u
Deelnemers : maximum 6

Interessant, ik wil inschrijven! 

Wat kan je verwachten van de SEO opleiding?


Naar gelang de soort SEO opleiding je kiest is de basis en het doel wel dezelfde, het verbeteren van je positie in de zoekmachines. Nog niet overtuigd of de SEO opleiding een toegevoegde waarde is voor jouw bedrijf? Zie hieronder wat de opleiding voor jou kan bieden.


 • Introductie tot SEO

 • SEO strategie opzetten

 • Zoekwoorden onderzoek opstellen

 • SEO nulmeting

 • Praktische opleiding door echte cases

 • Handige gratis SEO tools

 • Techniek en SEO autoriteit opbouwen

SEO opleiding


 

3. Online SEO-cursus

Liever op je eigen tempo SEO leren? Dat is ook een mogelijkheid. Krijg toegang tot boeiend lesmateriaal en praktisch toegepaste oefeningen. Via deze opleiding ga je je eigen weg in het verkennen van de SEO-wereld, met Frederik als begeleider. Via deze cursus ga je met volledige flexibiliteit aan de slag. Versterk je SEO-vaardigheden en vergroot de online zichtbaarheid van je website met de uitgebreide online cursus.

3. Online SEO-cursus

×

Een SEO opleiding op maat?

 
Dat kan zeker! We helpen je graag met een SEO opleiding op maat.             Contacteer WiSEO
 
 

Tevreden SEO cursisten:

(Lees alle 50+ Google reviews)
Birte Govarts, april 2022
⭐⭐⭐⭐⭐
Frederik is een heel gepassioneerd man, die de SEO-boodschap duidelijk weet over te brengen. Het was een enorm leerrijke dag!
 
 
Olivier Savels, oktober 2022
⭐⭐⭐⭐⭐
Interessante opleiding SEO gevolgd bij dit bedrijf. Je krijgt waar voor je geld, opleiding neemt enkele uren in beslag maar je krijgt ook heel wat informatie terug. De opleiding werd ook door de zaakvoerder zelf gegeven.
 
 
Kirsten Van de Velde,  april 2022
⭐⭐⭐⭐⭐
Interessante opleiding, combinatie van theorie en samen zelf aan de slag gaan voor jouw onderneming. Bovendien een eye-opener waar pijnpunten liggen en tips hoe verder nu zelf aan de slag te gaan. Echte aanrader!
 
 
 
 


 

Waarom een SEO opleiding volgen bij WiSEO?

Zoekmachine optimalisatie of SEO is een belangrijk onderdeel voor de opbouw van een website. Door een SEO opleiding te volgen kan je een echte SEO specialist worden. Onze SEO opleidingen worden op maat van de klant gegeven en brengen alle onderdelen van een goede SEO training aan bod. Deze zoekmachine optimalisatie cursussen worden voorzien van een korte pauze bij een 4 uur durende SEO training.
Nog niet zeker van je stuk. Lees hoe je een SEO opleiding kiest.
SEO opleiding advanced zoekmachines 

FAQ SEO opleiding

 

Welke SEO opleiding past het best bij ons bedrijf?

Bij de in-house opleidingen van WiSEO heb je keuze uit drie soorten SEO opleidingen. We hebben zowel een opleiding die meer gericht is naar developers, een opleiding voor copywriters die hun kennis omtrent SEO willen bijschaven en een opleiding voor digital marketeers. Indien je marketing team bestaat uit verschillende profielen, zoeken wij samen met jou naar een opleiding op maat van jouw bedrijf.

 

Zijn er ook opleidingen voor Technische SEO?

Ja, je kan naast de SEO copywriting opleiding ook kiezen voor een Technische SEO opleiding. Als je een technische SEO specialist of web developer bent dan is deze sterk aan te raden.

 

Wat is het verschil met de SEO academy?

Het verschil met de SEO academy is dat Frederik naar jouw bedrijf komt om een SEO opleiding te geven aan jouw team. In tegenstelling tot de SEO academy, die zich elke maand afspeelt in het Katelijnepoort Business Center te Brugge.

 

Voor wie kan de SEO opleiding interessant zijn?

Een SEO opleiding is interessant voor iedereen die zijn producten of diensten op het internet aanbiedt. Iedereen wil namelijk dat zijn product of dienst zichtbaar is in de zoekmachines. De opleidingen van WiSEO zijn dus interessant voor developers, marketeers, journalisten, copywriters, online marketeers, ...

 

Hoe lang duurt het voordat resultaten van de SEO aanpassingen zichtbaar zijn?

Dit is een vraag waar wij geen vast antwoord op kunnen geven. Dit hangt af van veel verschillende factoren. Indien je een website hebt met een hoge autoriteit zullen de aanpassingen sneller zichtbaar zijn dan bij een website met weinig content en een lage autoriteit. Meestal is resultaat te zien na enkele weken.

 

Wat zijn de belangrijkste elementen van SEO?Heb je moeite met het kaf van het koren te scheiden? WiSEO geeft je 5 tips zodat je steeds een kwaliteitsvolle SEO cursus.

 

SEO-voor-team1. Hoe weet ik of het bedrijf voldoende SEO-expertise heeft?

Het bedrijf kan misschien sterk zijn in social media en daarvoor minder geschikt voor een SEO-opleiding. Bekijk wat de grootste focus is van de onderneming en analyseer eventuele ‘SEO-cases’ van hun klanten. Ga eens kijken bij de reviews, maar wees sceptisch, niet alle reviews zijn even authentiek.


Schrijft het bedrijf zelf content en is het te vinden in Google?

Wanneer een bedrijf kwalitatieve SEO-opleidingen wil geven, moeten ze zelf ook SEO technieken toepassen. Zonder blog wordt het moeilijk om steeds te schrijven over de laatste SEO-trends en daarvoor te scoren in de zoekmachine.


 

 

2. Doe onderzoek naar de docent

Bij een goede SEO opleiding zal je in de omschrijving de naam van de docent terugvinden. Ga via Twitter of Linkedin op zoek naar zijn/haar recensies, de bedrijven of organisaties waar de docent(e) voor werkt/heeft gewerkt. Bekijk zeker eens de sectie ‘skills’ op zijn/haar Linkedin profiel.
 

 

 

3. Wat zit er in de SEO opleiding?

Om aan de juiste verwachtingen te voldoen en om niet voor verrassingen te komen te staan, vraag je best op voorhand de inhoud van de SEO opleiding of cursus. Bij WISEO vermelden we direct de inhoud en geven we aan voor wie de verschillende SEO-opleidingen het meest geschikt zijn.
 

 

 

4. Praktijk > Theorie

Wil je puur theorie leren? Lees dan de Google blog of SEO-boeken.
In een SEO-cursus is het niet de bedoeling dat er teveel algemene zaken worden besproken. Een cursus moet praktisch zijn, met SEO technieken die meteen worden toegepast worden op voorbeeldwebsites. Vraag op voorhand of je 2 à 3 websites mag doorsturen om tijdens de SEO-cursus te bespreken.
Het is niet zo dat er tijdens een SEO opleiding helemaal geen theorie aan bod mag komen. Ons SEO-ageny, WISEO, beantwoordt namelijk dolgraag SEO-vragen van geïnteresseerden.
 

 

 

5. Voorbereiding op de SEO-cursus

Vooraleer je een SEO-opleiding volgt, raden we je aan om zelf al eens het onderwerp te verkennen. We schreven al eerder een korte inleiding voor SEO in 2022, deze vind je hier. Door middel van deze voorbereiding heb je meteen al een basis, verwachtingen en eventuele vragen over SEO of begrippen. Op basis hiervan heb je de opleiding zelf een beetje in de hand en kan je de kennis van de SEO-expert beproeven.


Voorkennis vereist?

Bepaalde SEO-opleidingen vereisen voorkennis voor gevorderde toepassingen, andere opleidingen of 1-daagse cursussen vereisen dat niet.
Neem zeker een kijkje op onze WISEO blog waar we SEO zo luchtig mogelijk behandelen voor beginners. Perfect voor wanneer je denkt een SEO opleiding te volgen.


 

 


Beslist om aan SEO-opleiding deel te nemen?

 

Geweldig, we hopen alvast dat je heel wat bijleert en dat jouw website straks heel wat meer verkeer krijgt via natuurlijke zoekresultaten. WISEO biedt zelf ook tal van opleidingen aan die op maat zijn van de lerende partij.

 

 

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :