Ondertussen ben ik al enige jaren aan de slag met SEO. In die loop der tijd heb ik alle vragen van klanten, vrienden, collega's opgespaard en hier geplaatst. Hopelijk help ik je hiermee verder.

Vraag

Ik start met een nieuwe website en domeinnaam. Moet ik bij het kiezen van de domeinnaam mijn belangrijkste zoekwoord erin verwerken? Of is dit niet nodig voor SEO?

Antwoord:

Een Exact Match Domein naam of SEO descriptieve domeinnaam werkte voor september 2012 zeer goed...

Lees het volledige antwoord

Vraag

1. Stel je hebt een website met meerdere talen.. example.com/FR & example.com/FR2.

Als die identiek zijn qua content zit je met duplicated content, maar stel dat je werkt met href lang tags en je stuurt ze beide naar een ander land.. zorgen die href lang tags dat die duplicated content eigenlijk teniet wordt gedaan?

2. Stel je hebt /FR /FR2 /FR3 /FR4

Maar FR 2,3 & 4 zijn voor kleinere landen die eigenlijk een kopie is van FR gewoon om dat land te kunnen aanspreken met een eigen website.

We gingen werken met een cannonical op FR2, 3 en 4 die naar /FR gaat. Zodat Google snapt dat /FR de belangrijken is. Is het een goed idee denk je?

(Wat gebeurt er als je hreflangs gebruikt voor FR2,3,4 en dan een canonical plaats naar FR. Zullen de pagina's van FR2,3 en 4 dan gevonden worden in het land waar de hreflang naar wijst?)

Voel je zeker niet verplicht om te antwoorden! Het is een beetje uit het niets maar misschien kan jij duidelijkheid brengen.

Thanks!

Antwoord:

Je moet duidelijk het verschil zien tussen canonical en href lang tag. Canonical wordt gebruikt...

Lees het volledige antwoord

Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :