WiSEO werd ingeschakeld door Confederatie Bouw om meer organische bezoekers te genereren voor Buildyourhome.be
 

1. De uitdaging

Build Your home is een online platform die erkende vakmannen & aannemers verbindt met particulieren verspreid over de verschillende vakgebieden (elektriciteit, ruwbouw, sanitair, ...). Met behulp van het platform wil Confederatie Bouw hun leden een extra kanaal bieden die hen dichter brengt bij nieuwe potentiële klanten. Het is dan ook enorm belangrijk dat die vakmannen en aannemers snel en goed terug te vinden zijn in de zoekresultaten.

 

2. De oplossing

Om de vindbaarheid van de vakmannen en vakgebieden in zoekmachines te verhogen moest er heel wat gesleuteld worden aan de URL-structuren van de website. er werden door de zoekfunctie heel wat dynamische URL’s genereert die door Google niet afbreekbaar. Dit probleem zorgde voor de absis van het zoekwoord onderzoek.


Het resultaat
Na het onderzoeken van de zoekintenties werd de volledige website op zowel technisch vlak als het gebruiksvriendelijke onder de loep genomen. Op basis van dit onderzoek maakten we een url-plan op. Daar hebben we de structuur hertekend van de belangrijkste pagina’s in wireframes. Deze wireframes zullen in een concreet design omgezet worden door het webdevelopment bureau.

 

Marjoke Lanckriet - Communications & events - Confederatie Bouw

 

"Confederatie Bouw mag dan wel een autoriteit zijn in België, toch bleef het SEO verkeer naar ons nieuwe platform buildyourhome.be (vroeger ikzoekeenvakman.be) zeer laag. Wegens een groeiende concurrentie met Twizzi en andere vakman platformen in België gingen we noodgedwongen op zoek naar de nodige SEO kennis. Deze kennis vonden we al snel bij WiSEO."

“Zelf dachten we dat er vooral werk aan onze content zou geweest zijn, voorbeeld meta tags, heading tags, blogs,... Toen we de uitkomst van de SEO audit te horen kregen, waren we overdonderd van het werk die WiSEO geleverd had. Niet enkel de basisfactoren van SEO werden bekeken maar ook de structuur van de pagina’s, conversie optimalisatie en technische fouten. ”×

Ook op zoek naar een SEO oplossing?

Contacteer vrijblijvend het WiSEO team en we zorgen voor de resultaten.

Contacteer ons

Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :