1. De uitdaging

Immo Dewaele is een vastgoedmakelaar groep gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van panden. Onder de slogan “Dewaele | vastgoed met Advies” is het bedrijf in Vlaanderen één van de marktleiders met een kantoor in Brussel en een aanzienlijk marktaandeel. Het steeds verhogen van de digitale zichtbaarheid is één van de kerntaken van het marketing team bij de Dewaele groep. De grootste uitdaging lag in het genereren van meer leads via zoekmachine optimalisatie en zoekmachine advertising.2. De oplossing

Om de zoekmachine zichtbaarheid te verhogen werd beroep gedaan op WiSEO. Er werd een transparante planning met alle SEO inspanningen opgesteld waarin alle acties van het marketing team en de webbouwer werden opgenomen. Maandelijks worden alle SEO KPI’s kritisch geevalueerd en worden de SEO acties bij gestuurd.

Het resultaat
Meer dan 1500 zoekwoorden uit het zoekwoorden onderzoek worden wekelijks gemonitord en bijgestuurd. De SEO inspanningen hebben ook een duidelijke ROI met 485,52% stijging in minder dan 5 jaar tijd teweeg gebracht. Deze stijging zien we ook duidelijk in het aantal leads.
Dewaele online verkeer


Vanessa Loose - Marketing Manager

“SEO is een fundamenteel onderdeel van iedere website. Het vakgebied SEO vraagt dan ook om een specialist. Belangrijk bij Dewaele groep was dat we SEO kennis in huis haalden om onze zichtbaarheid in zoekmachines steeds stelselmatig te verhogen. Onze markt heeft een hoog competitief karakter en moet een on-going proces zijn. Samen met de websitebouwer en het marketing team gaat WiSEO elk week aan de slag om dit te bereiken.”

“Het aanmaken van een transparante strategische planning was voor mij een zeer hoge prioriteit. Het geeft mij in één klik een overzicht van alle SEO acties die reeds werden voltooid. Ook acties waar bijsturing nodig is kan ik meteen in kijken om tijdig bij te sturen.”

“Via de 4 SEO KPI’s kunnen we maandelijks de SEO inspanningen evalueren. Het geeft een houvast hoe de inspanningen zich verhouden tov het aantal gepresteerde uren”.

“Het doorgeven van SEO en online marketing kennis in zijn geheel aan de collega’s binnen de Dewaele groep is voor mij van essentieel belang.”

2,5 keer verdubbeld aantal SEO bezoekers in 3 jaarSEO workshop copywriting

Ik vond de opleiding echt interessant, en als leek op vlak van SEO kon ik goed meevolgen. Ik vond het heel positief dat er praktisch werd gewerkt: dus echt een artikel erbij nemen en dan stap voor stap overlopen wat er wel/niet beter kan. Dat zou ik zeker ook doen bij de makelaars vb. Olympia Vastgoed en hen er echt laten over nadenken! . Kimberley Grauwet×

Ook op zoek naar een SEO oplossing?

Contacteer vrijblijvend het WiSEO team en we zorgen voor de resultaten.

Contacteer ons
Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :