1. De samenwerking met Sofie Dumont

Als SEO-agency komt WISEO elke dag in contact met heel wat verschillende sectoren. Dit varieert van print, overheid, sport, etc. tot vrij technische zaken. Begin 2020 kregen we dit culinaire thema van Sofie voorgeschoteld. SofieDumont, een website gemaakt in WordPress, demonstreert reeds met haar menustructuur dat over de site werd nagedacht.

 

2. De oplossing

Door middel van professionele SEO-ondersteuning moet de website vindbaar zijn voor organisch verkeer via zoekmachines. Zoals bij elke ideale start van SEO begonnen we met het zoekwoordonderzoek, dit was vrij uitgebreid voor de website van Sofie Dumont. Hieruit bleek trouwens dat de website belang zou hebben bij het clusteren van recepten. Een positief gevolg van ons zoekwoordenonderzoek was dat Sofie's website nu ook zichtbaar is voor mensen die zoeken op die clusters van recepten.

 

Naast on-page SEO deden we ook onderzoek naar wat de zichtbaarheid van Sofie's video's op YouTube kon stimuleren. Naast Google is YouTube de grootste zoekmachine, je spreekt er mensen ook veel creatiever aan.

 

 

 

 

Hierboven is te zien dat een goede optimalisatie van tags en zoekwoorden voor YouTube en gestructureerd uploaden bijdroegen tot een stijging van het aantal bezoekers. Dat is ook goed nieuws voor de website want de bezoekers op het YouTube-kanaal klikken door naar sofiedumont.be.

 

Menustructuur SofieDumont.be

 

 

Informatiearchitectuur

Om doordacht een concept van de website op te stellen, maken we eerst een informatiearchitectuur van de zoekwoorden. Op deze manier breng je de stuctuur van de website in kaart. Met een informatiearchitectuur worden de verschillende niveaus van webpagina's en interne links meteen duidelijk.

 

 

 

 

Wireframe

Een wireframe toont het concept van de website op vlak van functionaliteit. Visuele elementen kunnen later worden toegevoegd. Op die manier kan onze partner en de verantwoordelijke voor de website meteen zien hoe de website zou moeten werken.

 

Timothy van Dev+ besloot het bouwen van een professionele WordPresswebsite voor Sofie op zich te nemen. Het resultaat van deze samenwerking mag gezien worden.

 

Wireframe Sofie Dumont

 

Content

Naast relevante zoekwoorden moet content op een website goed geschreven zijn, het liefst origineel met een meerwaarde voor de bezoeker. Voor dit onderdeeltje schakelden we de hulp in van BillyCom. Met hun copywriting skills, zorgden we ervoor dat de content op punt staat.

 

Mobiele versie Sofie Dumont

 

Technische SEO

Ook technische SEO is belangrijk en zeker wanneer je begint vanaf 0, zo geef je Google meteen een goede indruk. Zaken die hier van toepassing waren:

  • Structured data (schema markup) om rich snippets te verkrijgen;

  • Informatiearchitectuur en interne linking;

  • URL-structuur;

  • Website voor Google discover op punt zetten.

 

Een voorbeeld van een rich snippet:

Rich snippet Sofie Dumont

 

3. Het resultaat

Het is meestal positief wanneer je een SEO-grafiek in stijgende lijn ziet. Vanaf de lancering van de nieuwe site in oktober 2020, haalde Sofiedumont.be al heel wat meer bezoekers door het stijgende aantal vertoningen. Die snelle stijging was mogelijk door de reeds verworven autoriteit.

 

Tijdens de samenwerking met Sofie, waren de resultaten van ons werk steeds zichtbaar door middel van een KPI dashboard. Dit dashboard was volledig op maat van de doelstellingen die de klant had, zo willen we de klant betrekken en transparant rapporteren. Voor deze rapportering gebruikten we Super Metrics.

 

Grafiek SEO Sofie Dumont

 

SofieDumont LinkedIn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :