Wat is AI overviews?

Een AI overviews zijn een overzicht geïntroduceerd door Google en is nu beschikbaar. Wel enkel in de Verenigde Staten, maar Google hoopt tegen het einde van 2024 meer dan 1 miljard gebruikers te hebben.

Het is een nieuwe functie die op heel vlakken de gebruiker te hulp kan schieten. Weet je nog toen we over de mogelijkheden van SGE aan het speculeren waren? Binnenkort kunnen we deze tool zelf uitproberen!

 

“Jij vraagt wat je nodig hebt en Google zal het voor jou Googelen.”

 

Hoe gaat Gemini van Google hiermee aan de slag?

Eerst wordt de vraag gesegmenteerd. Dan deelt de AI de zoekopdracht op in stukken. Wat wil de gebruiker te weten komen? Welke elementen worden er gebruikt (locatie, datum en tijdsbepaling, aantal personen, kenmerken, …)? Vervolgens wordt er in enkele seconden een overzicht in de SERP gecreëerd. Hier is dan ook de mogelijkheid om vervolgens verder te klikken en diepgaander opzoek te gaan naar de oplossing.

Op welke manieren zal men kunnen zoeken?

  • Via een tekst geschreven zoekopdracht;
  • Via een ingesproken zoekopdracht;
  • Via een afbeelding;
  • Via een video. Én dat is nieuw. Binnenkort (voor ons), maar vanaf vandaag voor de gebruikers in de Verenigde Staten, kan je een video opnemen waarbij je inspreekt wat het exacte probleem is.

 

AI overview voorbeeld van instructieviedeo deel 1      AI overview voorbeeld van instructieviedeo

 

Telkens wordt de gebruiker een handig overzicht bezorgd, afhankelijk van de soort zoekopdracht. Een locatie gebonden zoekopdracht zal er dus anders uitzien dan een SERP waarin een instructievideo staat. Zie bijvoorbeeld het voorbeeld hierboven waarin wordt uitgelegd hoe een platenspeler werkt.


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :