Evergreen content is content die tijdloos is. In tegenstelling tot andere content die op een bepaalt moment belangrijk en interessant wordt beschouwd, blijft evergreen content steeds relevant op lange termijn. Deze content blijft dus actueel en waardevol voor de lezer. 

Evergreen verwijst naar duurzaamheid en dus naar content met een lange levensduur.
 Definitie evergreen content

Evergreen content is content die voor een lange tijd relevant blijft en er blijft naar gezocht worden. De term wordt beschreven als interessant, tijdloos en relevant. De aanwezigheid van evergreen content is dus cruciaal voor je website. Deze content zal blijven zorgen voor bezoekers in tegenstelling tot populaire content op korte termijn.


Waar komt evergreen vandaag?

Evergreen is een algemene term en kan breed geïnterpreteerd worden. Het is een type content dat gebruikt wordt bij SEO strategieën. De term evergreen komt oorspronkelijk van de natuur. Bomen die het hele jaar groen blijven en hun bladeren niet verliezen verwijst naar evergreen. Evergreen wordt ook gebruikt in de muziekwereld. Hier verwijst de term dan naar liedjes die voor een lange tijd populair blijven.


Voordelen van evergreen content

Een voordeel is dat deze content voor een lange tijd op je website kan staan zonder deze up te daten. Dit komt doordat de content relevant is voor een lange periode. Bovendien is het de basis van alle andere content, omdat het vaak belangrijke basisinformatie bevat. Op basis van deze informatie van de evergreen content, kunnen bezoeker gemakkelijker de andere content begrijpen.


Wat betekent evergreen SEO?

Evergreen SEO zorgt ervoor dat je website bezoekers blijft krijgen, aangezien je content duurzaam en actueel blijft. Er is geen eenduidige piek, wanneer het artikel gelanceerd wordt. De bezoekers blijven redelijk constant met af en toe wat schommelingen.

Voorbeelden van evergreen content

FAQ's, gebruiksaanwijzingen, oplossingen van oefeningen, recepten enz.


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :