Wat zijn broken links? 

 

Broken links zijn links op je website die niet werken en een error 404 weergeven. Dit kunnen zowel interne links binnenin je eigen website zijn als externe links naar andere websites. Links die leiden naar een error 404 hebben een negatieve invloed op de zoekmachine optimalisatie. De reden hiervan is dat de Google spiders de links volgen en de mogelijkheid onstaat dat ze de website verlaten bij een 404 pagina. Daarnaast is het ook nadelig voor het verkeer op je website. Bezoekers die op een 404 pagina stuiten zijn sneller geneigd om de pagina te verlaten. 

De oorzaak van de broken links zijn het verwijderen van een pagina zonder een 301 redirect toe te voegen of het aanpassen van een url zonder deze te redirecten.

 

Hoe kan ik dit oplossen? 

 

Het probleem van gebroken links kan uiteraard worden opgelost. De makkelijkste manier is om gebruik te maken van Google Search Console
Deze tool geeft een overzicht weer van de fouten die tijdens het crawlproces gebeuren. Deze fouten zijn te vinden bij dekking > uitgesloten > 404

Op deze manier kan je makkelijk alle gebroken links opsporen en herstellen. Je kan dit onder andere doen door te redirecten met een 301 waarbij de oude url doorverwezen wordt naar een nieuwe opgegeven url. 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :