Een SEO carrière, hoe begin je daaraan?

Leestijd
4 min

Een SEO carrière, hoe begin je daaraan?

 

SEO, een afkorting die afgunst oproept bij de meeste marketeers, maar niet bij mij. Ik ben Ian en ging in augustus 2022 aan de slag bij WiSEO als SEO specialist. Een nieuwe stap in mijn professionele carrière en ik was zelden zo enthousiast om aan iets te beginnen.

 

 

Eerste kennismaking met SEO

 

In het 2de jaar van mijn bacheloropleiding marketing maakte ik kennis met Search Engine Optimization. Niet tijdens een specifieke opleiding SEO of dergelijke, want deze bestond jammer genoeg niet, wel tijdens het vak ‘digitale marketing’. We moesten een zoekwoordenonderzoek uitvoeren waarvan al mijn klasgenoten, voor één of andere reden, in slaap vielen. Voor mij was het echter totaal omgekeerd, er ging een nieuwe wereld open. Inkijk krijgen in de zoekopdrachten van gebruikers, het gebruiken van bepaalde keywords voor meer zichtbaarheid, de formulering van vragen in zoekmachines… het voelde aan als een ‘match made in heaven’.

 

 

Klaarstomen voor het werkveld

 

Op het einde van de bacheloropleiding word je veronderstelt een stage te volgen om je voor te bereiden op het bedrijfsleven. Ik ging meteen op zoek naar een marketing agency dat SEO aanbood. Ik liep 3 maanden stage met een SEO Expert en was verliefd. Niet op mijn stagebegeleider hé, maar op zoekmachineoptimalisaties

 

Omdat ik ook advertising een kans wou geven, verdiepte ik mij hierin voor mijn bachelorproef. Ik onderzocht wat de advertentiemogelijkheden waren voor bedrijven binnen esports, maar het was reeds te laat. Het stond in steen gebeiteld dat SEO en ik samen verder zouden gaan.

 

 

Kennismaking met WiSEO

 

Naarmate mijn stage ten einde liep begon ik uit te kijken naar bedrijven waarvan SEO de hoofdactiviteit was. Al snel kwam ik uit bij WiSEO aangezien zij organisch op de 1ste plaats staan voor de term SEO. Na mijn oor te luisteren te leggen bij verschillende personen over het bedrijf, kwam er al snel één algemene conclusie naar boven. WiSEO is de ‘crème-de-la-crème’ voor iedere SEO specialist in België.

 

 

 

Connecten via LinkedIn

 

Nadat ik zoveel positieve reacties had gehoord over WiSEO, besloot ik om zowel het bedrijf als Frederik Vermeire zelf te volgen op LinkedIn. Enkele dagen gingen voorbij en plots kreeg ik een privébericht van Frederik om te vragen of ik eventueel nog SEO’ers kende. Ik bood mezelf aan en de rest is geschiedenis. 

 

 

De eerste werkweek

 

Momenteel ben ik aan de slag bij WiSEO als SEO specialist en ik kan niet gelukkiger zijn. De collega’s, projecten, sfeer… alles zit goed! Ik krijg de kans om mezelf verder te verdiepen in de wondere wereld van SEO en alle collega’s staan steeds klaar om eventuele vragen te beantwoorden. 

 

Daarnaast kreeg ik snel het vertrouwen van Frederik Vermeire om mee te werken aan lopende projecten. Dit helpt om nieuw aangeleerde kennis onmiddellijk toe te passen in de praktijk. Kennis en het delen ervan zijn dan ook heel belangrijk binnen het SEO bedrijf.

 

Niet enkel intern leren wordt aangemoedigd, ook extern. Zo kreeg ik reeds op mijn eerste dag de vraag of ik het zag zitten om mee te gaan naar BrightonSEO. Natuurlijk was ik laaiend enthousiast en zei meteen volmondig: JA!

 

Ten slotte kijk ik er enorm naar uit om aan dit nieuwe hoofdstuk uit mijn carrière te beginnen en mij verder te ontwikkelen als SEO specialist onder het oog van de SEO koning. Ik kan iedereen aanraden die een carrière in SEO wil starten of verder wenst uit te bouwen, om eerst eens met WiSEO te komen praten.

 

Waag jij binnenkort net als ik de sprong?

Bekijk onze vacatures


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :