Goede SEO voornemens van Kevin en Brandon

Categorie
Leestijd
5

Nieuwjaar, nieuwe kansen
Goede voornemens, we maken ze ieder jaar
Maar dit jaar zijn we vastbesloten
Om onze doelen te behalen, wat er ook gebeurt
Laten we onszelf beloven
Onze goede voornemens te behouden
En te genieten van het leven, dat is wat het waard is

 

Beste wensen en goede voornemens 2023 door je kapoen Kevin Vandeplassche


Ik ben van plan om het nieuwe jaar te beginnen met een aantal goede voornemens, zoals gezonder eten, meer bewegen, meer sociaal contact en minder tijd op social media doorbrengen. Maar laten we eerlijk zijn, ik ben er niet zeker van of ik me daaraan zal kunnen houden, vooral als er een lekker stukje taart wordt aangeboden of een goede aflevering van mijn favoriete show op tv is. Dus laten we het gewoon lekker loslaten en genieten van het leven.


Dus pak een kop koffie (of een glas wijn, you do you) en laten we samen lachen terwijl we ons voorbereiden om het komende jaar.

 

1. Minder ChatGPT gebruiken in 2023


ChatGPT bleek zowaar de meest verslavende tool (naast TikTok)  van 2022 te zijn. Gaande van complexe vraagstellingen laten beantwoorden tot het schrijven van een ludieke tekst voor de bol.com Mooimakers en bovenstaande intro.

Ik dacht even om deze voornemens volledig te laten schrijven met ChatGPT, maar dit mocht helaas niet van Frederik Vermeire. Die ChatGPT bakt er altijd wel iets van. Zie afbeelding.

 

 

 

2. Op tijd inbellen bij digitale meetings vanuit je home-office


Hoe vaak ben je te laat bij een online meeting? Slechte internet connectie, webcam die niet werkt, of alweer de verkeerde microfoon output waardoor je een kwartier loopt te zoeken naar de juiste instellingen?

 

 

 

3. Sneller blogs schrijven


Collega Jan duidt dat het schrijven van deze blog veel te lang duurt. Dus bij deze beloof ik om minder na te denken en sneller te handelen. Want het leven is te kort voor twijfelaars?

 

 

4. Vroeger opstaan


Er wordt wel al eens gezegd door mijn vrouw dat ik “als een toerist” naar het werk ga. Glijdende uren, je weet wel. Eens beginnen voor 9u zou een goede voornemen voor 2023 kunnen zijn. Op die manier kan ik vroeger naar huis om karweitjes op mij te nemen. Een proper huis, daar wordt je een gelukkiger mens van.

 

 

 

5. Beter plannen


Hier het eerste cliché voornemen dat ik liever niet had uitgetypt. Een peuter in huis zorgt als snel voor chaos. Voor 2023 heb ik voorgenomen om een strakkere huishoudelijke planning te volgen. 

Ook op professioneel vlak ben ik naast mijn beroep als pitbull SEO’er ook zelfstandig fotograaf. Zo moet ik echt leren werken aan een maandelijks vaste dag voor het doorgeven van facturen aan de boekhouder.   Ik vind mijn factuurtje van februari niet meer terug na al die maanden.

 

 

 

 

6. Meer reizen


De afgelopen jaren stond het reizen bij iedereen op een laag pitje. Onlangs zaten we echter anderhalf uur op de trein richting Antwerpen. Op een mooie foto voor Instagram na is het niet zo evident om een peuter stil te houden op de trein. Misschien nog wat te vroeg voor een vliegtuig trip, of niet?

 

 

7. Meer frietjes


Ik heb een voorgevoel dat dit er eentje is dat ik wel zal nakomen. Ik weet dat dit misschien niet het meest gezonde voornemen is, maar laten we eerlijk zijn, frietjes zijn gewoon zo lekker. Een sociaal gebeuren met de collega’s op vrijdagmiddag waarbij je altijd goedgemutst het weekend in gaat. Tijdens het schrijven van deze blog ben ik nog aan het nagenieten van de frietjes van deze namiddag.

Liefde gaat door de maag, maar mij humeur gaat ook door mijn, liefst volle, maag.

 


 

 

 

Goede voornemens van Brandon voor 2023

 

 

1. Eindelijk de trip maken naar Brighton


Ik droom al sinds het begin van mijn SEO carrière van een uitstap naar BrightonSEO. Dé SEO conferentie op het Europese vasteland. Sinds 2019 was er altijd wel iets dat me weerhield om naar Brighton af te zakken, een pandemie, pasgeboren kindjes, verbouwingen, maar dit jaar wordt hét jaar. 
Ik krijg het gewoonweg niet meer uitgelegd aan collega’s dat ik er nog nooit geweest ben dus…

BrightonSEO, I’m coming for you!

 


2. Actiever worden in SEO communities


Ik ben nu enkele jaren bezig met SEO en kan toch bescheiden zeggen dat ik er ondertussen al het één en ander over weet. Die kennis wil ik vanaf 2023 meer gaan delen met anderen. Communities zoals SEO Mastermind en SEO Benelux zijn ideale platformen om dat te gaan doen. 
De SEO community is een heel warme community die niet bang is om elkaar te helpen, daar wil ik me heel graag meer achter zetten! 

 

3. Meer testen op eigen website


Momenteel heb ik een website lopen brumumba.be, opgestart in 2019 en sindsdien eigenlijk bitter weinig mee gedaan. Ik had onlangs het idee de website te laten voor wat het is en hem offline te halen, maar collega Jan zag het anders. En ik moet hem gelijk geven, want het is oprecht een ideaal middel om testjes te doen zonder drastische gevolgen. Alleen moet je die testjes ook gewoon echt doen.
Toch nog maar even online houden dus!

 

 

4. Contacten onderhouden met andere SEO enthousiastelingen


Naast online kennis uitwisselen, wil ik in 2023 graag ook offline de SEO community beter leren kennen. In 2022 is me dat al aardig gelukt, maar daar ga ik dit jaar graag mee verder. 
Er zijn zoveel knappe koppen in onze industrie en het kan enorm verhelderend en leerrijk zijn om alleen nog maar een gesprek te voeren met één van deze mensen. Dus een goede babbel tussen 2 SEO specialisten met een frisse pint in de hand, dat is waar ik gelukkig van word!

 

 

5. Vroeger in bed


Ik moet echt leren vroeger in mijn bed kruipen. 
Slapen is zo’n waste of time… Of dat denk ik ‘s avonds toch iedere keer en ‘s morgen beklaag ik mij dat enorm. Dus misschien dit jaar eens écht proberen?
 

 

 

6. Verdraagzaam zijn


Zoals een 3-koppige meidengroep* het ooit zo mooi zong, wil ik oproepen tot verdraagzaamheid.
De wereld is nog nooit zo verbitterd en zuur geweest, laat ons allemaal samen ons best doen in 2023 om terug positiviteit de wereld in te sturen en vooral respect te hebben voor elkaars situatie. Minder vooroordelen, minder gezaag en geklaag, minder Karen’s. 

 

*Afrika tot in Amerika - K3 


7. Excel skills


Een heel underrated skill in SEO is Excel of Google sheets. Het kan je job en je leven enorm vergemakkelijken als je weet wat de tool allemaal kan. VLOOKUP, CONCATENATE, LEN, IF, de mogelijkheden zijn eindeloos. 
To do voor 2023: Excel skills bijschaven!

 

 

 

8. Vaker bloemen kopen


En mijn allerbelangrijkste voornemen: mijn steun en toeverlaat vaker in de bloemetjes te zetten!


 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :