Hoe heb ik mijn job versierd bij WiSEO?

Blogger
Categorie
Leestijd
5 min

Hallo, ik ben Louis Van Belle. Misschien kennen jullie mij al want in het eerste semester van 2018 was ik stagiair bij WiSEO.

 

Toen ik ongeveer een half jaar geleden mijn stage deed bij WiSEO kwam er een vacature vrij. Die luidde als: “Digitaal marketeer met passie voor SEO/SEA gezocht.” Natuurlijk was dit niet zomaar een vacature… Het was er één die op mijn lijf geschreven was.

 

Ik was er in die periode haast van overtuigd dat het echte werkleven nog een “ver-van-mijn-bed-show” was. Achteraf gezien was dit niet zo. Na mijn stage groeiden de kriebels meer en meer om ergens vast aan het werk te gaan.

 

Na een succesvolle stage en bachelorproef besliste ik meteen om te solliciteren bij WiSEO. Ik wou dit niet op de klassieke manier doen, maar ik besloot om dit op een ludieke en vooral digitale manier te doen.

 

Toen ik op een avond op La Rambla in Barcelona was aan het wandelen schoot er mij plots iets te binnen. Ik had het idee om een Google Advertentie op de naam van mijn potentiële baas: Frederik Vermeire op te starten. Achteraf gezien was dit makkelijker gezegd dan gedaan...

 

Hoe ben ik precies te werk gegaan:

 

  1. Eerst en vooral moest ik mijn Google kennis up-to-date houden dus heb ik de Google examens afgelegd. Op die manier had ik de geldige Google certificaten voor 2018.

 

  1. Daarna heb ik een nieuwe Google AdWords campagne en advertentie opgemaakt.

 

  1. Als zoekwoord heb ik [frederik vermeire] opgegeven. Als er iemand op Google zocht naar “frederik vermeire” dan stond mijn advertentie heel zichtbaar als eerste resultaat.

 

  1. Met de Google preview tool kon ik mijn advertentie bekijken. Die zag er zo uit:

 

Voor desktop:

 

 

 

Voor mobiel:

 

 

En dan was het wachten tot Frederik Vermeire de advertentie ging zien want ik kan mij voorstellen dat je als SEO'er geregeld eens zoekt op je eigen naam ;-). Niet?

 

Na 9 dagen had Frederik mijn leuke advertentie gezien op zijn naam. Hij contacteerde mij met de mededeling dat ik op gesprek mocht komen bij WiSEO.

 

Mijn charmes vielen blijkbaar in de smaak want zo ziet de vierde werknemer van WiSEO eruit. 

 

Missie geslaagd!

 

 

 

Wat mij het meest aantrekt aan WiSEO

 

  • Het is een jong bedrijf die je op een positieve manier “pusht” om creatief uit de hoek te komen. Ook al ben je niet de meest creatieve persoon.

  • Door de verscheidenheid aan profielen binnen de onderneming leer je elke dag wel iets bij.

  • Het innoverende aspect mag ik zeker ook niet vergeten. Door de stage heen heb ik gemerkt dat WiSEO steeds zijn klanten verzorgd met de nieuwste digitale innovaties.

 

Hoe ziet mijn werkweek eruit

 

Tegen alle verwachtingen in ben ik niet vijf dagen op vijf te zien in het Katelijnepoort Business Center waar WiSEO gevestigd is.

 

Drie dagen per week ga ik aan de slag als “on-site digital expert” bij de grootste klant van WiSEO. Met de grootste klant bedoel ik de Dewaele vastgoedgroep te Roeselare. Daar werk ik vooral aan de SEA, SEO, CRO en rapporteringen voor Dewaele.

 

De resterende twee dagen zit ik ook niet stil. Op die dagen ben ik te vinden op het kantoor in Brugge waar ik werk aan minstens even belangrijke projecten.

 

Tot slot ben ik Frederik heel dankbaar voor de kans die hij mij biedt. Samen is het natuurlijk de bedoeling dat we naar nummer 1 gaan! ;)


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :