SEO Benelux meetup 2 Gent

Blogger
Categorie
Leestijd
3 MIN.

Op donderdag 28 februari 2019 vond de eerste Belgische meetup van de Facebookgroep SEO Benelux plaats. Na de vorige meetup in Amsterdam was deze keer Gent aan de beurt. Het event vond plaats in het gebouw van webhostingbedrijf Combell. De locatie was voorzien met een tal van ontspanningsmogelijkheden, zo kon je tafeltennissen, darten en zelf FIFA spelen. Alle facetten waren aanwezig om er een leuke en leerzame avond van te maken.


SEO benelux

SEO benelux sfeer

 

Deze tweede editie zou nooit een succesvolle editie geweest zijn zonder de sponsors ContentKing, WiSEO - Digitaal groeien, Intracto en Combell.

 

Het evenement werd opgedeeld in twee delen. In het eerste deel kwamen de sprekers aan het woord, die elk hun eigen SEO migratie verhaal aan de man brachten. Daarna kwamen er 5 SEO experts aan het woord. Was je niet aanwezig op deze editie van SEO Benelux Meetup? Niet getreurd want er is speciaal voor jou een live stream video van het evenement in de Facebookgroep van SEO Benelux!


SEO benelux intro

Dirk Ceuppens mocht de meetup aftrappen met een presentatie over de verschillende stappen in een SEO migratie. De volle zaal luisterde aandachtig naar de technische presentatie van Dirk. Hij gaf ons zijn ervaringen over site migraties met de daarbij komende zorgen.
Na de fantastische presentatie van Dirk Ceuppens kwam Dave Lorrez aan de beurt. Dave vertelde dat men heel vaak tijdens een SEO migratie niet via de juiste bron de hoeveelheid pagina’s achterhaald. Men moet via de CMS systeem de totaal aantal pagina’s exporteren om de exacte hoeveelheid pagina's van je website te achterhalen. Je mag dus niet te snel tevreden zijn met de totaal aantal gevonden pagina's via de Google zoekresultaten (met behulp van de commando site:domeinnaam.be).

Hij sloot af met een zeer handige en praktische tip. Daar toonde hij hoe efficiënt men excel kan gebruiken om grote data te managen (via draaitabellen). Hij demonstreerde hoe je best omgaat met een website die heel erg veel content bevat (+ 10.000 pagina's). Het manueel bestuderen van zulke grote hoeveelheden content via Excel of Google Spreadsheets kan zeer tijdrovend zijn voor je SEO migratie.

SEO benelux Dave Lorrez

Als laatste was er een FAQ moment waar de meest voorkomende SEO Migratie vragen gesteld werden aan Herman Maes, Rens Vanhoutte, Frederik Vermeire, Jeroen Stikkelorum en Steven Van Vessum. Zij brachten elk hun inkijk over hun beste SEO migratie oplossingen. Benieuwd naar welke vragen er exact gesteld werden? Bekijk de tweede video van de FAQ moment.

SEO benelux panelgesprek

De volgende SEO Benelux meetup vindt plaats bij bol.com. Een niet te missen event voor de echte SEO liefhebbers. Hou de Facebookgroep SEO Benelux in de gaten voor meer informatie over de volgende meetup.

 

 

×

De online zichtbaarheid van je website verhogen?

Volg de in-house SEO opleiding van WiSEO en versterk samen met je marketingteam de online vindbaarheid in de zoekmachines.

Contacteer ons

Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :