

Gebruik gerelateerde zoekwoorden in je URL
Let op: zorg ervoor dat je URL natuurlijk blijft overkomen. Het gebruik van keyword stuffing is zeker geen goed idee.
Leesbare URL
Volgens dit artikel van Google Webmasters houden zoekmachines van een simpele URL structuur. Wij raden aan om de URL dan ook zo simpel mogelijk op te stellen. Complexe URLs, vooral die met talloze parameters kunnen voor problemen zorgen bij de indexatie en crawling van de website en content. Ook voor de gebruikers zijn dynamische URLs minder goed begrijpbaar en zal onrechtstreeks effect hebben op de doorklikratio.
in de URL https://www.conrad.be/ce/nl/category/SHOP_AREA_22513/Buitenverlichting zien we heel wat zaken staan waarmee Google geen raad weet. Conrad zou moeten overwegen om hier https://www.conrad.be/huis-en-tuin/verlichting/buitenverlichting te maken zodat Google veel beter kan afleiden uit de URL waarover de pagina gaat.
Gamma daarentegen heeft veel beter nagedacht over hun URL structuur. Wij gingen terug op zoek naar buitenverlcihting op Gamma.be en kwamen volgende URL tegen:
https://www.gamma.be/nl/assortiment/k/tuin/buitenverlichting-tuinverlich...
Dankzij deze URL weet Google perfect dat het hier om buitenverlichting voor in je tuin gaat.
Tips:
Maak gebruik van verstaanbare woorden in de plaats van lange id-nummers in je URL structuur, zo is het duidelijk voor de gebruiker welke content er op de pagina te zien zal zijn.
Gebruik koppeltekens (-) in de plaats van underscores (_) om spaties tussen woorden aan te duiden in URL.
Hou je URL kort
Een korte URL is gemakkelijk en snel over te typen door je gebruikers. Hoe minder het aantal woorden in de URL, hoe meer waarde zoekmachine spiders hechten aan elk afzonderlijk woord.
Zorg ervoor dat je website niet te "diep" is. Google houdt namelijk niet van websites met meer dan 3 directory levels. Probeer ook worden als 'ons', 'een', 'het' en 'de' in de URL te vermijden aangezien deze weinig tot geen waarde toevoegen aan de URL.
Beperk de lengte van je URL tot maximaal 65 karakters.
Dynamische URLs VS Statische URLs
Een dynamische URL is een URL die gegenereerd wordt door een specifieke query naar een site database. Hierin worden de resultaten van de data query getoond.
Op de site van bioplanet krijgen we volgende URL te zien wanneer we een zoekopdracht uitvoeren:
Die dynamische URL is niet SEO-vriendelijk en ook niet gebruikersvriendelijk voor front-end gebruikers
Statische URLs scoren beter in de SERPs en worden sneller geïndexeerd door zoekmachines. Met een statische URL zoals https://www.wiseo.be/oplossing/seo-opleidingen, snappen bezoekers direct waarover de pagina gaat.
Tips voor een SEO-vriendelijke URL
-
Maximum 65 karakters
-
Altijd leesbare URL's (geen url?q=categorie of url?q=h#div1)
-
Zo kort mogelijk
-
In kleine letters
-
Zo relevant mogelijk tov de content op je pagina
-
Spaties worden weergegeven door "-" tekens.