Top 20 digitale marketing podcasts en SEO podcasts in de Benelux van 2024

Blogger
Categorie
Leestijd
5 MIN


Laatste update:  21 maart 2024

Is de rit terug naar huis te langdradig? Wil je als digital marketeer ten aller tijde je kennis blijven bijschaven? Met dit overzicht blijf je je online kennis wekelijks verbeteren door de beste podcasts over digitale marketing en zoekmachine optimalisatie van de benelux. 

 

SEO Connect van Frederik Vermeire en Jeroen Van Raemdonck

 

Met de SEO Connect podcast errijk je kennis en ontdek de nieuwste inzichten op het gebied van SEO en digitale marketing met boeiende podcastafleveringen. Leer van experts, ontdek strategieën en blijf up-to-date.
 

 

SEO Podcast van Chantal Smink

 

Dé SEO podcast voor beginners. Chantal Smink wil je niet hoger laten ranken, maar wil je leren breder te ranken. In haar podcast zorgt ze ervoor dat jij een stap voor bent op de anderen.

 

 

SEO Benelux Podcast

 

SEO Benelux is de grootste Facebookgroep voor SEO'ers in België, Nederland en Luxemburg. Zit je met een (technisch) SEO vraagstuk of bedenkingen bij linkbuilding, maakt niet uit. Je kan er terecht voor alle SEO hulp.

 

 

Hallo Innovatie Podcast

 

Hallo Innovatie laat het woord aan designers en leiders van West-Vlaamse ondernemingen. Beluister de podcastaflevering met Frederik over data

 

 

Daniel Kuipers Podcast

Daniel Kuipers Podcast - Online Marketing Agency

 

Daniël is zaakvoerder van Online Marketing Agency . In zijn podcast heeft hij het over marketing, ondernemen en alles daarrond.

 

 

Punt aan de lijn

Punt aan de lijn podcast

 

Wil je jouw kennis over copywriting en content marketing wat bijschaven? Voeg de Punt aan de lijn podcast van Stijn Vandevoordt toe aan je afspeellijst. Elke 3 weken schuift Stijn aan de tafel met een expert uit de sector. Leer bij en raak geïnspireerd.
Beluister de aflevering met Frederik (WiSEO-zaakvoerder), SEO door de bril van de content marketeer en copywriter.

 

 

 

 

CRO Cafe

 

CRO cafe podcast

 

CRO Cafe is de Nederlandse podcast voor conversie optimalisatie. Vanuit Amsterdam zal Guido Jansen, cognitief psycholoog met een grote focus op e-commerce SEO, elke week een nieuwe podcast publiceren. Hierbij ontvangt Guido 1 of meerdere gasten om de laatste trends, de aanpak of de strategie van de gasten te bespreken. In de podcast komen allerlei tips & tricks aan bod om de customer journey te optimaliseren. Kan je niet wachten om de volgende aflevering te beluisteren of de aankomende gasten te weten? Neem dan een kijkje op de website van CRO Cafe.

 

 

SEO podcast

 

SEO podcast

 

Als SEO agency zijn we bij WiSEO echte fan van de SEO podcast. In 2019 begon de eerste podcast die enkel en alleen over SEO gaat. Michiel Brandt en Rutger Steenbergen, twee SEO specialisten, geven elke week nuchtere no-nonsense tips om hoger te scoren in de zoekmachines en zo meer bezoekers aan te trekken met als doel om de omzet van je onderneming te verhogen. 

 

 

De IMU Podcast

 

IMU podcast

 

De podcast van de Internet Marketing Unie is een podcast die niet kon ontbreken in dit lijstje. Tonny Loorbach en Martijn van Tongeren hosten samen de podcast die verschillende online marketing onderwerpen aan bod laten komen. Beide heren bespreken diverse onderwerpen om je online business te doen groeien. Naast het hosten van een podcast is Tonny ook schrijver van het boek doelgerichte SEO.

 

 

Digital Brains

 

podcast digital brains

 

Bij de podcast van Digital Brains gaan drie online marketeers van Adwise met elkaar in gesprek over online marketing en tech. In deze podcast komen uiteenlopende onderwerpen over digitale marketing aan bod. De mannen van Digital Brains bespreken zowel Google Analytics, AdWords als E-commerce. Een ideale podcast op je kennis als digital marketeer uit te breiden. 

 

 

Afrit 10

 

Podcast afrit10

 

In de podcast Afrit 10 zal Ilse Baele, marketing manager van Mediahuis Connect, jou gidsen doorheen het reilen en zeilen van marketingland. De luisteraar zal door deze Belgische podcast alles te weten komen over digital advertising. De naam Afrit 10 heeft deze podcast te danken aan de bereikbaarheid van de regie.

 

 

The Growth Room

 

OAK - The Growth Room

 

 

In de podcast van OAK gaat host Jurjen van den Broek in conversatie met diverse gasten die werkzaam zijn in digitale marketing. The Growth Room is een podcast waar zowel SEO, CRO als vele andere aspecten van online marketing in een (bijna) wekelijkse podcast aan bod komen.

 

 

 

Frankwatching Podcast / Jelly Driver Podcast

 

Jelly Driver Podcast

 

Enkele jaren geleden begon Frankwatching met een eigen podcast. Deze werd gepresenteerd door Jelle Drijver. Inmiddels gaat de podcast verder onder de naam van Jelle, maar staan de vorige afleveringen nog steeds online. In de Frankwatching podcast werden verschillende onderwerpen besproken in verband met online marketing. Dit varieerde van online marketing tot user experience en sociale media. De samenwerking tussen Frankwatching en Jelle Drijver is gestopt en ondertussen gaat Jelle in zijn eentje verder met zijn Jelly Driver Podcast

 

 

CMO Talk

 

CMO Talk Podcast

 

Klaas Weima, managing director bij Energize en host van de podcast, interviewt Nederlandse Chief Marketing Officers over actuele marketingthema's. Hun visie over marketingcommunicatie staat in deze podcast centraal. CMO Talk profileert zichzelf als dé podcast voor marketing- en communicatieprofessionals.

 

 

The Brief

 

The Brief Podcast

 

In deze tweewekelijke podcast interviewt de host Mark Schoones en co-hosts Matthijs Tielman & Thomas Rosenkamp enkele gasten in de wereld van content, marketing en media. Elke aflevering schuift iemand uit het vak aan om zijn expertise te delen. Van marketing nieuws tot social media trends tot viral marketing.

 

 

Connect

 

Connect Podcast

 

Deze podcast is ontwikkeld door het bedrijf Coopr, een communicatiebureau met een hart voor content marketing. De Connect podcast geeft je enkele ins en outs over PR, commmunicatie en content marketing. De host van de podcast is Jody Koehler, hij wordt vergezeld door Jos Govaart die instaat voor de diepgaande vragen. Elke aflevering wordt er een gast uitgenodigd die een connectie heeft met het bedrijf Coopr.

 

 

De Social Podcast

 

De Social Podcast

 

Elke maand nodigt Jaap van Zessen een sociale media expert uit om over sociale media te praten. Zo worden diverse marketeers uitgenodigd om de impact van sociale media te bespreken en uit te leggen welke strategie grote bedrijven gebruiken op sociale media.

 

Computer Club

digital-marketing-podcast-computer-club

Computer Club is een wekelijkse podcast waar Frederik "Freddy" De Bosschere en Thomas "Smollie" Smolders over nieuwe technologieën, interessante feiten en innovaties praten. Wat er zo speciaal is aan deze podcast is dat zij het op een zeer leuke manier naar voren brengen en soms komt er zelfs een gast bij de podcast. Dit is waarom wij zo verslaafd zijn aan Computer Club!

 

Authority hacker

 

 

Authority Hacker is een Podcast waarin Gael Breton en Mark Webster spreken over verschillende onderwerpen. Ze spreken over het runnen van hun eigen business, autoriteit, blogs en over zoveel meer andere SEO onderwerpen. Ze leren je de wereld van online marketing kennen door hun ogen, op een zeer interessante en volatiele manier.

 

 

Voices of Search

 

 

Voices of Search wordt geproduceerd en gehost door Benjamin Shapiro. Hij nodigt tal van interessante sprekers uit om te praten over digitale marketing en SEO. Ze geven inzichten in actie gerichte strategieën door middel van verschillende gegevens. Deze zouden je dan helpen navigeren doorheen de wereld van SEO.

 

Leadgen Lab

 

 

In hun wekelijkse podcast Leadgen Lab behandelen Nico en Matteo (founders van revenue-generation agency Websteak) concrete strategieën, adviezen en argumenten voor een next-level marketingaanpak.

 

Missen we een podcast? Heb je zelf een SEO podcast? Laat het ons weten via hallo@wiseo.be


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :