1. De uitdaging

CEBEO (a Sonepar company), een distributeur in elektrotechnisch materiaal, nam Cheyns in Kortrijk over. Bij deze overname moest de website van Cheyns correct gemigreerd worden naar deze van CEBEO. Om geen SEO waarde te verliezen kwam CEBEO aankloppen bij WiSEO om hen te begeleiden in deze website migratie.

Cebeo phone

2. De oplossing

Voor de migratie gingen we, aan de hand van onze migratie checklist, de IT van CEBEO begeleiden in dit proces. Zoals bij elke migratie zijn we enkele dagen voor de migratie begonnen met het opstellen van een redirect lijst. Hiermee hebben we alle URL’s van Cheyns gekoppeld aan een relevante URL op de website van CEBEO. Het was heel belangrijk dat de bezoekers van Cheyns, na de migratie, via zoekmachines op een relevante pagina terechtkomen die beantwoord aan hun vragen. Vandaar het opstellen van een lijst met alle 301 redirects.

 

Na het opstellen van de redirect lijst, hebben we het IT-team bijgestaan in de verdere SEO stappen van de lancering. Indien je hier meer over wil weten, kan je de verschillende SEO stappen bij een migratie lezen.WiSEO - Cebeo

 

Het resultaat
Zoals in de grafiek hieronder te zien is, heeft de migratie voor heel wat extra impressies en kliks gezorgd.

 

Cebeo - SEO kliks

 

 

×

Heb je een website migratie in het vooruitzicht?

Contacteer vrijblijvend het WiSEO team en wij zorgen voor de resultaten.

Contacteer ons

Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :