Help! Een 404 foutmelding!

Ooit jezelf afgevraagd wat de foutmelding 'error 404 page not found' precies betekent? Hier vind je alvast de verklaring en een mogelijke oplossing.

 

De foutmelding heeft in de meeste gevallen slechts 2 mogelijke oorzaken:

  • Een foutief webadres - kijk dus best de URL eens na;

  • De pagina bestaat niet (meer).

Zoals je ziet is de oorzaak dus de pagina zelf. De webserver kan de bewuste pagina niet (langer) vinden en doorsturen naar jouw IP-adres.

Websites worden in sommige gevallen weggehaald voor tijdelijke acties of om content die niet (langer) voor bezoekers bedoeld is weg te halen.
In andere gevallen kan het ook gebeuren dat de organisatie per ongeluk een wijziging maakte in de linkstructuur. Op deze manier zijn voormalige links die verwijzen naar content met een gewijzigd adres niet langer geldig. Vandaar dat de pagina met een http-error opduikt.

De 404 foutmelding kan op verschillende websites plaatsvinden (inclusief: Google, YouTube, Discord, etc.). Deze foutmelding neemt trouwens verschillende vormen aan: Http error 404 the requested resource is not found; Server error 404; error 404 page.

 

Hoe los je deze 404 error op?

Als bezoeker is er weinig die je zelf kan doen, je kan de organisatie hierover wel op de hoogte brengen. Niemand wil dat hun bezoekers terechtkomen op een gebroken link, zo’n probleempje oplossen is dus een prioriteit.

 

Ben je zelf de eigenaar van je website?

Het is misschien handig om je website goed na te kijken op links die niet meer werken.
Er bestaan verschillende tools zoals
Atomseo en dead link checker die je heel wat tijd zullen sparen om defecte links op te sporen. Je vervangt ze daarna best met 301 redirects.

 

Hoe los je zo’n error 404 op in WordPress?

In WordPress is het probleem makkelijk op te lossen. Je kan simpelweg de Redirect plugin installeren en de gebroken links vervangen.

 

Meer vragen omtrent technische termen? Rest assured!
Ons WiSEO-woordenboek tackelt alle belangrijke terminologie omtrent SEO. Missen we een belangrijk begrip? Laat het ons zeker weten.

 

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :