cdn-wiseo

CDN staat voor Content Delivery Network. Meestal worden alle gegevens van een website opgeslagen in een database. Telkens wanneer een bezoeker je website heeft bezocht wordt bandbreedte verbruikt. Wanneer die bezoeker veel gegevens opvraagt duurt het vaak enkele seconden vooraleer dat wordt getoond. Dat komt omdat die gegevens moeten opgehaald worden door de server. 

 

Bij een Content Delivery Network zijn er meerdere servers op verschillende locaties. Hierbij worden de gegevens van je website opgesplitst. Wanneer een gebruiker dan informatie opvraagt, zal de dichtstbijzijnde server die gegevens doorsturen. Hierdoor laad je pagina sneller, wat goed is voor SEO. Alhoewel hier ook nadelen aan verbonden zijn, zo is er kans op duplicate content. Dat komt doordat de verschillende servers dezelfde gegevens opslaan. Echter worden bij een CDN deze gegevens afzonderlijk verstuurt, wat de positie van je pagina niet zou mogen beïnvloeden. Ook zijn er getuigenissen van bedrijven die verklaren dat de overschakeling naar CDN zorgde voor een lagere crawl rate en minder organische verkeer.

 

Overstappen naar een CDN is dus enkel aangewezen wanneer je laadtijden bijzonder slecht zijn en je internationaal verkeer hebt. 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :