Google Duplex is een functie binnen de Google Assistant die beschikt over artificiële intelligentie (AI). De nieuwe technologie is in staat om zelf een service te bellen om voor jou een afspraak te maken.

 

Tijdens de Google I/O 2018 werd de software voorgesteld.

Vergeet Siri

Google Duplex is vergelijkbaar met Siri. Toch waren we bij de digitale assistent van Apple niet helemaal overtuigd van de voordelen. Dat is bij Google Duplex immers wel gelukt. Duplex wordt hierbij gezien als een keerpunt binnen AI en dit is waarom:

 

 

Zoals je kan zien heeft de digitale assistent geen moeite met accenten en kan “het” zich uit elke situatie wurmen.

Reacties

Er waren 2 soorten reacties na het zien van de demonstratie:

 

1) Het is revolutionair! Het zal onze levens een stuk makkelijker maken.

2) Het is ethisch onverantwoord en gevaarlijk! Robots gaan de wereld overnemen!

 

Net na de demonstratie discussieerden velen over het feit dat de Google Duplex zich niet identificeert tijdens telefoongesprekken. Zo weten de ontvangers niet of ze nu praten met een robot of een echt persoon. Google heeft inmiddels wel aangegeven dat Duplex zich niet gaat voordoen als een natuurlijk persoon.

 

Daarnaast kan je het verschil tussen de stemmen niet afleiden. De Google duplex stemmen (keuze uit 6 verschillende stemmen) zijn identiek aan die van een menselijke.

 

De Duplex stem gebruikt zelfs menselijke eigenschappen zoals: korte pauzes tijdens het praten, “Umm”,,... Het verschil is gewoonweg niet te merken.

 

Bij WiSEO blijven we vooral overtuigd van de voordelen van de digitale assistent. Zo maakt Google nogmaals het leven een beetje makkelijker voor mensen en bedrijven.

 

Google Duplex staat echter nog niet op punt. Deze zomer gebeuren er nog testen maar het zal waarschijnlijk nog enkele jaren duren alvorens de AI op de markt is.

 

Op Twitter zien sommige creatievelingen er alvast andere mogelijkheden in:

Internet pokes fun at Google Duplex's possibilities https://t.co/ENBVAJzmUQ pic.twitter.com/bBsdVHeEgj

— Android Police (@AndroidPolice) 14 mei 2018


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :