Wat doet een search engine optimization?

 

Een SEO of een search engine optimization is het proces van optimalisatie rond de online-inhoud op een site, zodat een zoekmachine deze graag toont als een top resultaat voor zoekopdrachten van een bepaald zoekwoord (trefwoord).

 

Stel: je wil een artikel over een nieuw pasta recept bovenaan de zoekmachine (in meer dan 90% van de gevallen Google) zodat mensen deze te zien krijgen wanneer ze bijvoorbeeld 'pasta recept' of 'recepten met pasta' intikken als zoekopdracht in de zoekmachine.

 

Met een SEO maak je het de zoekmachine erg aantrekkelijk om het artikel op je site hoger of zelfs bovenaan te plaatsen in de zoekresultaten. Dat kan door bezoekers van de website zo snel mogelijk een antwoord te bieden zonder daarbij frustraties te creëren, tenslotte

vertrouwt de zoekmachine jouw website haar gebruikers toe.

 

Een SEO is dus een mix uit het schrijven van beantwoordende content, een gebruiksvriendelijk design en technische aspecten zoals snelheid en links. Verder gaat een search engine optimization meestal over een langere periode.

 

 

 

Wat doet een SEO-specialist?

 

Een search engine optimization expert of zoekmachine-optimalisatie-specialist verbetert de website rankings bij de zoekmachines waar de doelgroep van de website in zoekt zoals: Google, Yahoo!, Ecosia en Bing.

 

De specialist zorgt voor on-page optimalisatie waardoor relevante zoekresultaten mensen naar de website leiden en waarbij gebruikers sneller vinden wat ze zoeken door een positieve gebruikerservaring. Hierdoor neemt het verkeer op de site toe, stijgt het aantal leads en/of groeit de naamsbekendheid.

 

Daarnaast houdt een SEO zich ook bezig met het afnemen van SEO-audits om te bepalen of de site op technisch vlak of op vlak van content of gebruikservaring verbeteringen kan toepassen. SEO-audits worden steeds toegepast met oog op verbeteringen binnen de website. Dit kan gaan over het comprimeren van afbeeldingen, het verwijderen van onnodige code (externe code, JavaScripts of Hotjar), het vervangen van niet langer werkende links, etc.

 

 

 

 

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :