5 handige tools voor eersteklas social media inhoud (zonder een designer te zijn)

Categorie
Leestijd
5 min

Vandaag de dag is het zeer belangrijk om visueel aantrekkelijk foto's te hebben voor je Social Media, een foto zegt immers meer dan duizend woorden. Het is hiervoor niet altijd nodig om een dure graficus of designer aan te spreken voor het bewerken of aanpassen van je foto's. Met de volgende 5 tools kan je in no-time je foto's Social Media waardig maken zonder dat hieraan kosten zijn verbonden.


1. Pixlr

De Pixlr editor tool is een waardig alternatief voor wie een gratis variant zoekt voor Photoshop. Deze tool heeft zowel een webapp als een mobiele versie voor zowel Android als iOS. De tool laat je toe om je eigen foto's up te loaden en hierop effecten, filters, kaders en teksten aan toe te voegen. Het gebruik is zeer eenvoudig en vertoont veel gelijkenissen met Photoshop.

                           

Voor wij dit nog te net iets te moeilijk lijkt is er ook Pixlr Express voor de minder technisch aangelegden onder ons, het laat je toe om in enkele muisklikken foto's aan te passen.  


         
 


2. Canva

De volgende tool Canva is een simpele drag-and-drop tool voor webdesigners, het heeft een wijd gamma aan templates voor zowel Social Media als voor presentaties en posters. De voorop gestelde templates zijn volledig aan te passen aan eigen smaak of voor wie de templates maar niets vindt kan ook zelf een template ontwikkelen.In de Canva ontwerp tool zitten tal van toepassingen zoals 'elementen' (gratis foto's, rasters, frames, vormen, lijnen, tekeningen, iconen en grafieken). Daarnaast is het ook mogelijk om tekst toe te voegen of een andere achtergrond aan je ontwerp.
Het is bovendien ook mogelijk om eigen foto's up te loaden om te bewerken indien je de gratis foto's maar niets vindt.
  

3. Pablo


Pablo is een gratis online foto editor, waarmee je zelf super snel Social Media vriendelijke foto's kan maken voor je Pinterest, Instagram, Facebook of Twitter account.. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo zijn er meer dan 600.000 foto's beschikbaar in alle soorten en maten passend voor de verschillende soorten Social Media platformen. Een leuke toepassing is de quote generator waarmee je toffe quotes kan genereren voor foto posts. Na het bewerken kun je foto delen of dowloaden door op de 'share' of 'download' knop te drukken. Hierdoor kan je je post rechtstreeks posten naar je gewenste Social Media kanalen, maar gewoon downloaden is ook mogelijk indien je liever de klassieke manier wenst.

       

 

4.Easel.ly


Infographics kunnen heel handig zijn om in een blog te gebruiken, maar hoe maak je ze? Easel.ly biedt een oplossing voor dat probleem met een tool waarmee je in een handomdraai je eigen template kan maken of één van de meer dan 2 miljoenen voor gemaakte templates van andere gebruikers.

          
  
 

5. Skitch

Met Skitch een programma tool van Evernote maak je in een handomdraai annotaties, vormen en schetsen. Met deze tool kun je dus eigenlijk veel zeggen zonder veel woorden te gebruiken door vormen, pijlen en snelle tekeningen aan je afbeelding of screenshot toe te voegen.
 

Download hier 


 


Zoals je ziet zijn er heel wat tools om je social foto's zelf naar een hoger niveau te tillen zonder dat je een fortuin kwijt bent aan de realisatie ervan door professionals of dure software. Wanneer je de tools een beetje onder de knie hebt, kan je hier vast mooie resultaten mee boeken.
 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :