De goede voornemens voor 2022 van Lauren

Leestijd
4 min

Wat een rotjaar! Laten we eerlijk zijn, iedereen had zich 2021 anders ingebeeld. Ik ook. Het jaar begon goed. Ik startte in januari aan mijn eerste echte job als SEO'er. Daarbovenop mochten we stilaan uit ons kot. Maar niet veel later, weer maximaal thuiswerken.

Het klinkt misschien cliché maar elk jaar vliegt de tijd sneller en sneller voorbij. Althans mijn eerst "werk" jaar is voorbijgevlogen. Ondertussen is het de laatste week van het jaar en ben ik nog een van de weinige die aan het werk is. Dat leek mij dus ook het ideale moment om eens na te denken over mijn goede voornemens voor 2022. En jongens, ik kan niet wachten om te zien wat 2022 zal brengen. 

 

1. Meer events
 

2021 moest het jaar van de vrijheid zijn. Na een heel periode van maximaal thuiswerken heb ik november een eerste team building kunnen meemaken. Met het hele team trokken we met de trein naar Brussel om Friends of Search bij te wonen. Voor mij alvast een geslaagde eerste keer. Zo geslaagd dat ik zin heb in meer. Daarom is mijn eerste voornemen om meer events zoals; conferenties en beurzen bij te wonen. Denk maar aan;

 • BrightonSEO,
 • SEOBenelux meet-up 
 • Friends of Search
 • ...

   

 

2. Meer TikTok/IG Reel

Short video's werden enorm populair in 2021. Ik denk dat ondertussen iedereen weleens gescrold heeft op TikTok of Instagram door deze short content formaten. Dus 2022 wordt het jaar dat ik TikToks zal maken. Zonder schaamte. Maar misschien eerst nog wat oefenen op dansjes? En wie weet zien we straks deze short-form video's verschijnen in de SERP.

 

Tiktok Dance Dancing GIF by NETFLIX
 

 

 

3. Iets nieuws leren

I know, dit is een standaard voornemen op iedereen zijn lijstje. Maar eentje die we niet mogen vergeten. Het SEO landschap verandert constant. Denk maar aan de core web vitals, rankingfactoren,... dus is het van uiterst belang om steeds bij te leren.
Oké allemaal goed en wel maar hoe blijf ik dan op de hoogte? Simpel, schrijf je in voor SEO nieuwsbrieven.

 

 

Meme Read GIF

 

 

4. Google Ads Certificaten vernieuwen

Wie SEO zegt, zegt ook SEA. In 2022 wil ik tijd maken om een aantal van mijn Google certificaten te hernieuwen en ook extra certficaten te behalen.
 

Op mijn to-do lijstje staan;

 • Google Ads Search Certification vernieuwen
 • Google Display Search Certification vernieuwen
  ​​

  Andrea Bang Appa GIF by Kim's Convenience

 

5. Meer podcasts luisteren

 

Ook in 2022 zal onze home-office nooit ver weg zijn. Persoonlijk vind ik het vaak nogal te stil in mijn hoekje van het huis. Daarom luister ik graag naar podcast. Dat zijn 2 vliegen in één klap. Je doet je werk en je leert iets bij. Hier vind je een handig overzicht van de beste SEO podcasts.

 

season 3 podcast GIF by The Good Place

 

 

6. Meer plannen

Het is gedaan met uitstelgedrag en het missen van deadlines. 2022 is het jaar van to-do lijstjes en planners voor mij!

 

Season 2 Plan GIF by The Bold Type

 

 

7. Meer UX

SEO is en blijft een van de meest belangrijke vormen van digitale marketing. Zoekmachines worden steeds slimmer worden (lees meer menselijk). Dus onthoudt één ding. Maak content voor bezoekers, gebruikers, lezers,... Maak content voor mensen. Leg meer focus op de ervaring van gebruikers om de website.​

 

 

8. Succesvolle SEO projecten afwerken

Simpel doel: alle SEO projecten succesvol af te ronden.

 

De traditionele voornemens mogen natuurlijk niet ontbreken op mijn lijstje dus de laatste 2 voornemens zijn redelijk algemeen

 

 

9. Gezonder leven

Niet alle voornemens moeten ingewikkeld zijn. Zoals elk jaar ga ik weer meer proberen te sporten en gezonder eten.

 

 

10. Bewuster kopen

Voor mij betekent dit meer nadenken. 
Ik geef je een voorbeeld;
Op stap met vriendinnen in de stad kom je een mooi paar schoenen tegen. Top, maar stel jezelf eens volgende vragen?

 • Heb ik nieuwe schoenen nodig?
 • Heb ik niet al 5 paar zwarte schoenen thuis?
 • Zijn het schoenen die ik meer dan één keer zal dragen?
 • Onder welke omstandigheden werden deze schoenen gemaakt?
 • ...

justin long shopping GIF

 

 

 

Heb jij goede voornemens voor het goede jaar?

 

 

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :