Als jobstudent zoekmachine marketeer aan de slag bij WiSEO

Leestijd
5 MIN

Theorie naar praktijk

 

Vanaf het moment dat ik begon aan mijn vakantiejob als zoekmachine marketeer bij WiSEO, besefte ik op dat het ongetwijfeld een onvergetelijke zomer tegemoet ging. Ik kreeg niet alleen de kans om meer bij te leren over SEO, met daarbij de strategieën en het opstellen van een effectieve SEO-planning, maar ik heb nog zoveel meer geleerd en mogen doen.

 

Ik kreeg begeleiding van mijn ervaren collega’s die al enkele jaren in het vak zitten. Hun kennis hielp me verder en de kneepjes van het vak leerde ik gedrurende de zomermaanden. Stap voor stap, maar telkens met uitdagingen die ik graag aanging.

 

Me volledig inzetten voor deze nieuwe kennis was leuk werk. Ik mocht meewerken aan nieuwe projecten, waarbij ik vooral verantwoordelijk was voor de zoekwoordonderzoeken. Wat later in de maand mocht ik dan ook aan de slag gaan met de volgende stappen: een content audit opstellen, een korte kennismaking met SEA en het technische aspect dat hierbij komt kijken ook even onder de loep nemen.

 

Er meteen ingevlogen

Ik kreeg meteen de mogelijkheid om aan uitdagende projecten te werken. Met analyses en een strategische blik ging ik zo aan de slag om het organisch verkeer van tal van bedrijven te verhogen. Het was aangenaam om te vernemen dat ik een waardevolle bijdrage leverde aan het succes van de websites.


 

“Deze vakantiejob heeft mij zeker uitgedaagd”

 

Aan de slag in een goed geolied team

Maar mijn tijd bij WiSEO was meer dan alleen werk. Het team creëerde een leuke werkomgeving. Tijdens de SEMfridays ging telkens iemand aan de slag met een case. Zo leerde iedereen iets bij op een leuke manier. Met het WiSEO-team kan er altijd wel humor van af. Het was dus altijd plezier verzekerd. De positieve sfeer zorgde ervoor dat ik elke dag vol enthousiasme en motivatie aan de slag ging.

 

Tijdens mijn vakantiejob bij WiSEO kreeg ik niet alleen de kans om professioneel te groeien, maar ook om persoonlijk te ontwikkelen. Het werken in een dynamische omgeving met getalenteerde professionals was inspirerend. Binnen het team werd ik aangemoedigd om initiatief te tonen, nieuwe ideeën naar voren te brengen en mijn creativiteit te uiten.

Groepsfoto van het WiSEO team, Semfriday Weba

 

 

Nieuwe inzichten

Mijn vakantiejob als zoekmachine marketeer bij WiSEO heeft al mijn verwachtingen overtroffen. Het was niet alleen een kans om waardevolle werkervaring op te doen, maar ook zeker op vlak van persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Ik ben enorm dankbaar dat ik deel mocht uitmaken van het succesverhaal en het team van WiSEO gedurende twee maanden. Tot slot kijk ik ernaar uit om de vaardigheden en kennis die ik hier heb opgedaan verder te benutten in mijn toekomstige carrière.

 

Welke 5 dingen leer je bij als zoekmachine marketeer?

  1. Aan de slag gaan met Keyword Research & een nulmeting uitvoeren;
  2. Contentoptimalisatie;
  3. Efficiënt schakelen tussen verschillende klanten;
  4. Een kritische blik op volgende projecten;
  5. Hoe je snel problemen moet aanpakken en oplossen.

 

Conclusie

Ik heb mij gesmeten voor deze vakantiejob en heb er zoveel van teruggekregen!

Herken je jezelf in dit profiel en ben je, net als ik, geboeid door SEO? Grijp dan ook je kans en ga aan de slag als stagiair(e) bij WiSEO!

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :