Wordt 2018 nog beter dan 2017? Mijn voornemens voor 2018!

Blogger
Categorie
Leestijd
5 MIN.

2017 was voor mij een enorm leerrijk jaar vol nieuwe uitdagingen. Ik starte 2017 als webdeveloper, ging in juni werken als Growth hacker en sinds augustus ben ik fulltime SEO specialist bij WiSEO!

 

Op één jaar tijd kwamen er meer dan 400 connecties bij op Linkedin, ontdekte ik alles over SEO, leerde ik tientallen webagencies kennen, werd ik actief lid van de Digital Marketing Belgium Facebook-groep (toffe bende), behaalde mijn bedrijfsbeheerattest en stond ik voor de eerste keer op een beurs als standhouder waar ik in 2015 nog rondliep als student. Je zou je beginnen afvragen of 2018 nog zotter kan? Ik denk het wel!

 

Om daar voor te zorgen kreeg ik van Frederik de eer om mijn voornemens voor 2018 officieel bekend te maken. Frederik zelf stelde deze vorig jaar op en kon slechts 5 van 10 waar maken. Dat moet beter kunnen! Het is dit jaar aan mij om die score te overtreffen en mijn voornemens te vervolledigen!

 

1. Mijn Google Adwords certificaten vernieuwen

Jammer genoeg verlopen de Adwords certificaten ieder jaar en zal ik weer aan het leren moeten slaan! Vorig jaar slaagde ik voor het Mobile Advertising certificaat, dit jaar wil ik mijn certificaat voor Display Advertising en Video Advertising behalen. Eén daarvan wil ik voltooien na een opleiding in de Google HQ in Brussel.

 

Google Adwords examen

 

2. SEO friday video reeks starten op Youtube

 

Elke vrijdagmiddag is er een belangrijke meeting bij WiSEO : de SEO friday. Alle collega's steken de koppen bij elkaar en overlopen hun voorbije en volgende week ivm opportuneiten, problemen, vragen, ... om zo onze kennis te verhogen. Een heel mooi initatief! Ik leerde in 2018 enorm veel bij van youtube kanalen als measureschool, backlinko, Neil Patel, Moz en Chase Reiner. Vooral de Whiteboard Fridays video's van Moz vind ik enorm leerrijk. Dit wil ik ook gaan maken voor WiSEO met onze eigen SEO (Academy) fridays. Elke twee weken een video over een bepaald SEO-of marketing onderwerp. Het zal heel wat werk zijn om Adobe Premiere onder de knie te krijgen en professioneel materiaal te verzamelen maar ik kijk er al naar uit!

 

via GIPHY

 

 

3. Wordpress ontwikkeling aanleren via Udemy

 

Ik heb nu al enkele Wordpress websites gemaakt met themes van Themeforest, maar kan ik ook zelf een Wordpress thema gaan ontwikkelen? Dat zal ik ontdekken in 2018, dankzij deze cursus op Udemy van Brad Hussey 'Wordpress Theme Development with Bootstrap'.

 

via GIPHY

 

4. Dialogflow + Google actions + Google Home Mini = Magie

 

Vorige week mezelf een cadeautje gegeven, een Google Home Mini. Dit jaar wil ik afwerken waar Frederik geen tijd voor had, Google actions voor de Google Home aanmaken met Dialogflow (api.ai) en die uitvoeren op de Google Home Mini. De eerste Google action wordt een Quiz over SEO.

 

Google actions home mini

 

5. Zoals ieder jaar, meer sporten...

Iets wat ik mezelf ieder jaar terug wijs maak en nadat ik dit jaar een auto kocht, zal het er niet op verbeteren. Terug meer fietsen en lopen is dus mijn sportdoel voor 2018 (misschien wel met Evy?).

 

nieuwjaars resoluties fitness

 

6. Eén week digitaal detoxen

7 dagen op 7, 10 uur per dag op een computer-of smartphonescherm kijken, een digitale detox zou ik wel eens kunnen gebruiken. Tijdens de grote vakantie een volledige week zonder laptop, smartphone of andere digitale apparaten in het zuiden van Frankrijk heb ik alvast ingepland.

 

via GIPHY

 

7. Alle in-house opdrachten succesvol afwerken

Er staan mij enkele uitdagende in-house opdrachten te wachten in het nieuwe jaar. Het doel is om deze succesvol af te ronden.

 

challenge accepted meme

 

8. Mijn bijberoep als webdeveloper succesvol opstarten!

Ik neem mijn passie voor webdevelopment terug op en start in bijberoep als webdeveloper voor lokale kmo's en kleine zelfstandigen.

 

developer bijberoep

 

9. Meer netwerken op evenementen en beurzen

Dit jaar heb ik enkele conferenties en beurzen bezocht zoals Growth marketing Conference, E-commerce Xpo, de Turbo sessies en de Bedrijven contact dagen. In 2018 staan volgende evenementen op mijn verlanglijstje!

 

 

10. +500 organische connecties halen op Linkedin

LinkedIn is een van de belangrijkste online kanalen om te netwerken met soortgenoten uit de digitale sector. Dit jaar kreeg ik heel wat connecties bij maar in 2018 wil ik hier nog meer op in zetten door interessante content en video's te posten. Mijn doel is om die magische grens van +500 connecties te bereiken!

 

Feel free to connect: https://www.linkedin.com/in/mathias-noyez/

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :