16 Belgische blogs die je als digitale marketeer moet kennen

Categorie
Leestijd
6 min

Digital marketing is sinds enige tijd ook in België echt 'hot'. Tot vorig jaar kon je bepaalde digital marketing kennis enkel op websites als Frankwatching.com of Marketingfacts.nl vinden. Omdat we toch wat chauvinistisch mogen zijn, heb ik hier een overzicht van 16 Vlaamse blogs in digital marketing in België.

 

Websites van Vlaamse marketing visioneurs zoals Steven Van Belleghem, Bart De Waele, Bert van Wassenhove, ... bespreken we vandaag niet. Wil je toch meer over strategieën en de toekomst trends, lees het artikel van Bloovi. Onderstaande lijst geeft praktische insights die je meteen kan gaan toepassen.

De volgorde is enkel persoonlijk, niet gebaseerd op followers, klout-scores, of SEO domeinnaam autoriteit, enjoy reading!

 

 

1. Bloovi - offline en online marketing - bloovi.be

Bloovi is een snel groeiend platform voor de digitale sector. Van webbureau's, online communicatie bureau's, e-commerce en online bedrijven tot startups. Ze delen dagelijks nieuws, kennis, inzichten en inspirerende content. Bloovi doet dit zowel online als offline.

 

 

2. BVLG - social media - bvlg.blogspot.be

Bruno Peeters is iemand die je moet kennen als je als social media marketeer actief bent. Elke statistiek over een bepaald social medium heeft hij op zijn blog in kaart gebracht. Hij richt zich specifiek op social media statistieken in België. Geen social medium is hem onbekend.

 

 

3. Dallas - www.dallas.be/blog

Dallas in Antwerpen heeft het inbound marketing verhaal goed op orde. Op hun blog gaan ze ook veel kennis en insights geven. 

 

 

4. Dailybits - technische marketing - www.dailybits.be 

Herman Maes is een technische blogger op Dailybits.be. Hij covert het volledige marketing gebied en schuwt een tactiek rond het verkrijgen van Tomorrowland tickets zeker niet.

 

 

5. Duo - www.duo.be

Een interessante blog met een technisch sausje over digitale marketing topics.

 

 

6. Onlyhumans -  onlyhumans.com

In hun digital marketing updates magazine haal je extra expertise binnen. 

 

 

7. Online marketing monkey - onlinemarketingmonkey.be

Online marketing monkey is het geesteskind van James Groenemans. Wekelijks komen er long reads over SEO en SEA praktische technieken.

 

 

8. MIA - blog.mia.be

Ze ontwikkelen recht voor de raap, digitale strategieën, kwalitatieve en conversie-gedreven websites en web applicaties. Websites en online platformen die er bovenuit steken en hogerop klimmen.

 

 

9. Dieter Vertessen - vertessen.com/blog

De blogs van Dieter spelen in op de problemen waar elke online marketeer mee te kampen heeft. Zowel tips op vlak van SEO als voor SEA komen in deze blog aan bod.

 

 

10. Invisible Puppy - www.invisiblepuppy.com

Bij Invisible Puppy uit Gent wordt er in de wekelijkse blog een insight gegeven over actuele zaken binnen de digitale marketing. Lees zeker de blogs van Xaveer Rumbaut.
 

 

11. Wijs - www.wijs.be

Deze Gentenaren brengen naast het jaarlijkse trendrapport ook een blog aan met online trends en best practices over digitale marketing.

 

 

12. Kingsberry - kingsberry.be/blog

Deze blog over digital marketing blog brengt je tips, nieuws en updates mee over internetmarketing. 

 

 

13. Intracto - blog.intracto.com

Deze digital agency uit Herentals deelt op regelmatige basis zijn inzichten en ervaringen over nieuwe digitale trends en evoluties.

 

 

14. Leadstreet - blog.leadstreet.be

Leadstreet is het 'inbound marketing' bedrijf bij uitstek. Naast hun Hubspot specialisatie geven ze ook heel wat kennis weg op hun blog.

 

 

15. Digital Marketing Belgium (DMB) - Facebook groep DMB

Deze Facebook groep is zeer actief en heeft 3000+ leden in Vlaanderen. Zeker een bezoekje waard!

 

Website: www.digitalmarketingbelgium.com

 

 

16. SEO Benelux - Facebook groep SEO Benelux

SEO Benelux is de grootste Facebookgroep voor SEO'ers in België en Nederland.
De groep is zeer snel gegroeid (sinds april 2018) en is zeer actief, met meer dan 2.000 leden. Een must voor elke SEO'er!

Website: https://www.seobenelux.com/

 

Ontbreekt een belangrijke blog? Stuur me een e-mailtje op frederik@wiseo.be

 

Je kent Frederik Vermeire misschien van :


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.