5 tips om de juiste SEO opleiding te kiezen

Categorie
Leestijd
5 min

SEO-kennis verhogen met een SEO-opleiding?

Wil je als bedrijf of als particulier je SEO kennis verhogen door een praktische SEO opleidingen te volgen? Tegenwoordig noemt iedereen zichzelf een SEO expert. Ze proberen hun kennis over te brengen naar jou, tegen betaling uiteraard. Maar zijn ze wel echt een kei in hun vak? Heb je moeite met het kaf van het koren te scheiden? WiSEO geeft je 5 tips zodat je steeds een kwaliteitsvolle SEO cursus.

 


Wat is een SEO-opleiding of SEO-cursus?

Een SEO opleiding focust zich op zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimization), zoals de naam doet vermoeden. Het doel van SEO opleidingen en cursussen is jou te leren hoe je hoger in zoekresultaten van bv. Google komt te staan. Zo ben je online beter zichtbaar met je website. Uit ervaring weten we dat het vaak nodig is om de inhoud en technische instellingen van websites te optimaliseren.

 


SEO-voor-team1. Hoe weet ik of het bedrijf voldoende SEO-expertise heeft?

Het bedrijf kan misschien sterk zijn in social media en daarvoor minder geschikt voor een SEO-opleiding. Bekijk wat de grootste focus is van de onderneming en analyseer eventuele ‘SEO-cases’ van hun klanten. Ga eens kijken bij de reviews, maar wees sceptisch, niet alle reviews zijn even authentiek.


Schrijft het bedrijf zelf content en is het te vinden in Google?

Wanneer een bedrijf kwalitatieve SEO-opleidingen wil geven, moeten ze zelf ook SEO technieken toepassen. Zonder blog wordt het moeilijk om steeds te schrijven over de laatste SEO-trends en daarvoor te scoren in de zoekmachine.


SEO

 

 

2. Doe onderzoek naar de docent

Bij een goede SEO opleiding zal je in de omschrijving de naam van de docent terugvinden. Ga via Twitter of Linkedin op zoek naar zijn/haar recensies, de bedrijven of organisaties waar de docent(e) voor werkt/heeft gewerkt. Bekijk zeker eens de sectie ‘skills’ op zijn/haar Linkedin profiel.
 

 

 

3. Wat zit er in de SEO opleiding?

Om aan de juiste verwachtingen te voldoen en om niet voor verrassingen te komen te staan, vraag je best op voorhand de inhoud van de SEO opleiding of cursus. Bij WISEO vermelden we direct de inhoud en geven we aan voor wie de verschillende SEO-opleidingen het meest geschikt zijn.
 

 

 

4. Praktijk > Theorie

Wil je puur theorie leren? Lees dan de Google blog of SEO-boeken.
In een SEO-cursus is het niet de bedoeling dat er teveel algemene zaken worden besproken. Een cursus moet praktisch zijn, met SEO technieken die meteen worden toegepast worden op voorbeeldwebsites. Vraag op voorhand of je 2 à 3 websites mag doorsturen om tijdens de SEO-cursus te bespreken.
Het is niet zo dat er tijdens een SEO opleiding helemaal geen theorie aan bod mag komen. Ons SEO-ageny, WISEO, beantwoordt namelijk dolgraag SEO-vragen van geïnteresseerden.
 

 

 

5. Voorbereiding op de SEO-cursus

Vooraleer je een SEO-opleiding volgt, raden we je aan om zelf al eens het onderwerp te verkennen. We schreven al eerder een korte inleiding voor SEO in 2022, deze vind je hier. Door middel van deze voorbereiding heb je meteen al een basis, verwachtingen en eventuele vragen over SEO of begrippen. Op basis hiervan heb je de opleiding zelf een beetje in de hand en kan je de kennis van de SEO-expert beproeven.


Voorkennis vereist?

Bepaalde SEO-opleidingen vereisen voorkennis voor gevorderde toepassingen, andere opleidingen of 1-daagse cursussen vereisen dat niet.
Neem zeker een kijkje op onze WISEO blog waar we SEO zo luchtig mogelijk behandelen voor beginners. Perfect voor wanneer je denkt een SEO opleiding te volgen.


SEO opleiding

 

 


Beslist om aan SEO-opleiding deel te nemen?

 

Geweldig, we hopen alvast dat je heel wat bijleert en dat jouw website straks heel wat meer verkeer krijgt via natuurlijke zoekresultaten. WISEO biedt zelf ook tal van opleidingen aan die op maat zijn van de lerende partij. Meer info vind je op onze pagina voor SEO-opleidingen.

Kies hier je opleidingSEO-sessie

 

 

 

Je kent Frederik Vermeire misschien van :


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.