5 tips om de juiste SEO opleiding te kiezen

Categorie
Leestijd
5 min

SEO-kennis verhogen met een SEO-opleiding?

Als SEO-agency krijgen we vaak de vraag om een SEO-opleiding aan te bieden. Een bedrijf of particulier wil zijn of haar SEO-kennis verhogen door middel van een praktische SEO-cursus. Vaak bieden ‘SEO-experts’ hun kennis aan tegen betaling, maar zijn ze wel echt een kei in hun vak? Tegenwoordig noemt iedereen zichzelf een SEO-expert, dit maakt het moeilijk om te kiezen voor een kwalitatieve SEO-opleiding. SEO is een ruim begrip en bedrijven hebben hier een verschillende visie op. WISEO biedt je 5 tips zodat je na het lezen van dit artikel kan uitmaken welke SEO-cursus voldoende kwalitatief is.

 


Wat is een SEO-opleiding of SEO-cursus?

Zoals de naam doet vermoeden legt een SEO-opleiding de focus op zoekmachineoptimalisatie (Search Engine Optimization). SEO-opleidingen en cursussen hebben als doel je te leren hoe je hoger in zoekresultaten van bv. Google komt te staan om beter zichtbaar te worden met je website. Uit ervaring weten we dat het vaak nodig is om de inhoud en technische instellingen van websites te optimaliseren.

 


SEO-voor-team1. Hoe weet ik of het bedrijf voldoende SEO-expertise heeft?

Het bedrijf kan misschien sterk zijn in social media en daarvoor minder geschikt voor een SEO-opleiding. Bekijk wat de grootste focus is van de onderneming en analyseer eventuele ‘SEO-cases’ van hun klanten. Wees ook steed sceptisch met reviews en kijk na of deze authentiek zijn.


Schrijft het bedrijf zelf content en is het te vinden in Google?

Wanneer een bedrijf kwalitatieve SEO-opleidingen wil geven, moeten ze zelf ook SEO-technieken toepassen. Zonder blog wordt het moeilijk om steeds te schrijven over de laatste SEO-trends en daarvoor te scoren in de zoekmachine.


SEO

 

 

2. Doe onderzoek naar de docent

Bij een goede omschrijving van de opleiding staat zeker de naam van de docent vermeld. Ga via Twitter of Linkedin op zoek naar zijn of haar recensies, de bedrijven of organisaties waar de docent(e) voor heeft gewerkt en bekijk zeker eens de sectie ‘skills’ op zijn/haar Linkedin profiel.
 

 

 

3. Wat zit er in de SEO opleiding?

Om aan de juiste verwachtingen te voldoen en om niet voor verrassingen te komen te staan, vraag je best op voorhand de inhoud van de SEO-opleiding en cursus. Bij WISEO vermelden we direct de inhoud en geven we aan voor wie de verschillende SEO-opleidingen het meest geschikt zijn.
 

 

 

4. Praktijk > Theorie

Wanneer je pure theorie wilt gaan leren ga je het best voor het lezen van de Googleblog of SEO-boeken. In een SEO-cursus is het niet de bedoeling dat er teveel algemene zaken worden besproken maar dat er bepaalde SEO-technieken meteen toegepast worden op voorbeeldwebsites. Vraag op voorhand of je 2 à 3 websites mag doorsturen om tijdens de SEO-cursus te bespreken.
Dat theorie niet de focus mag worden wil niet zeggen dat je geen theoretische vragen mag stellen. Ons SEO-agentschap, WISEO, beantwoordt namelijk dolgraag SEO-vragen van geïnteresseerden.
 

 

 

5. Voorbereiding op de SEO-cursus

Vooraleer je een SEO-opleiding volgt, raden we je aan om zelf al eens het onderwerp te verkennen. We schreven al eerder een korte inleiding voor SEO in 2021, deze vind je hier. Door middel van deze voorbereiding heb je meteen al een basis, verwachtingen en eventuele vragen over SEO of begrippen. Op basis hiervan heb je de opleiding zelf een beetje in de hand en kan je de kennis van de SEO-expert beproeven.


Voorkennis vereist?

Bepaalde SEO-opleidingen vereisen voorkennis voor gevorderde toepassingen, andere opleidingen of 1-daagse cursussen vereisen dat niet.
Neem zeker een kijkje op onze WISEOblog waar we SEO zo luchtig mogelijk behandelen voor beginners. Perfect voor wanneer je denkt aan het volgen van een SEO-opleiding.


SEO opleiding

 

 


Beslist om een SEO-opleiding te nemen?

 

Geweldig, we hopen alvast dat je heel wat bijleert en dat jouw website straks heel wat meer verkeer krijgt via natuurlijke zoekresultaten. WISEO biedt zelf ook tal van opleidingen aan die op maat zijn van de lerende partij, meer info vind je op onze pagina voor SEO-opleidingen.

Kies hier je opleidingSEO-sessie

 

 

 

Je kent Frederik Vermeire misschien van :


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.