5 tips om de juiste SEO opleiding te kiezen

Categorie
Leestijd
5 min

Als SEO freelancer krijg ik vaak de vraag om een SEO opleiding te geven. Een bedrijf of particulier wil zijn of haar SEO kennis verhogen door middel van een praktische SEO cursus. Het is belangrijk dat deze cursus volledig de verwachtingen inlost. SEO is een ruim begrip en bedrijven hebben hier een verschillende visie op. Ik geef je 5 adviezen mee om de juiste keuze voor een SEO opleiding te maken.

 

1. Bekijk de SEO expertise van het bedrijf

Heel wat bedrijven bieden SEO opleidingen aan. Het is belangrijk dat je op voorhand de SEO kennis bekijkt van het bedrijf, om SEO cowboys er van tussen te halen. Het bedrijf kan sterk zijn in social media cursussen maar bekijk zeker de SEO expertise
 

SEO

 

 

2. Bekijk de expertise van de SEO docent

Bij een goede opleidingsomschrijving staat zeker de naam van de docent vermeld. Ga via Twitter of Linkedin (check zeker de skills section op het Linkedin profiel) op zoek naar de bedrijven of organisaties waar de docent voor werkte of voor heeft gewerkt.
 

 

 

3. Vraag de inhoud van de opleiding

Om aan de juiste verwachtingen te voldoen en om niet voor verrassingen te komen te staan, vraag zeker op voorhand de inhoud van de SEO opleiding.
 

 

 

4. Cases en voorbeelden

In een SEO cursus is het niet de bedoeling dat er teveel algemene zaken worden besproken maar dat er bepaalde SEO technieken meteen toegepast worden op voorbeeldwebsites. Vraag als je 2 à 3 websites mag op voorhand doorsturen om in de SEO cursus te bespreken.
 

 

 

5. Voorkennis vereist?

Bepaalde SEO opleidingen vereisen voorkennis, andere opleidingen of 1-dags cursussen vereisen dat niet. 
 

SEO opleiding

 

 

Overtuigd van een opleiding?

 

Bekijk de SEO opleiding

 

 

 

Je kent Frederik Vermeire misschien van :


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.