Wiseo #2 : Visie, doel en doelgroep als freelancer

Categorie
Leestijd
4 min

In het vorige deel heb ik mijn studies en loondienst jaren wat toegelicht. Hoewel werken voor een baas niet altijd even leuk is, je leert er enorm veel, zeker in de eerste jaren. Elke maandag om 7u je bed uit om opdrachten te gaan doen waar je niet veel zin in hebt is niet leuk, maar op lange termijn zal het je helpen om te leren hoe klanten denken, collega’s reageren en bazen je weten appreciëren.
 

Een missie met een visie

De sprong in het duistere : zelfstandige worden en je eigen boontjes doppen. Vanaf nu moet je alleen verder en zelf zorgen voor een inkomen. Niemand drinkt graag in het weekend een pintje minder. In de afgelopen maanden heb ik lang nagedacht over een visie voor mijn nieuw bedrijf. Wil ik een fullservice online marketing bureau worden? Wil ik een copycat worden van zovele bedrijven die beweren de guru’s op vlak van social media te zijn? Wat wil ik nu? Mijn werkervaringen en voorliefde wees mij in één duidelijk richting : SEO. Probeer te achterhalen bij ex-collega’s en collega’s waar je sterktes liggen en waar je minder sterk in bent. Stel hen de vraag : “Welke expertise wat ik momenteel uit oefen ben ik het best in?”. Als je 75% dezelfde antwoorden krijgt dan ben je zeker, ga ervoor! Autenciteit is het key woord in 2016, dus het heeft geen zin om je als freelancer voor te doen als een full-service bureau waar 6 mensen op de website staan.    
 

Bepalen van de juiste doelgroep

SEO doelgroepIeder bedrijf probeert zijn ideale doelgroep te bereiken, maar in de praktijk gaat het meestal verkeerd.. Een antwoord dat je zoveel hoort is : “Ewel, ja, maar … eigenlijk iedereen willen we bereiken”. “Iedereen” is het foute antwoord. Harley Davidson heeft als doelgroep ruige mannen die willen biken. Chanel richt zich op vrouwen die een kwaliteits geurtje belangrijk vinden. Een Harley Davidson parfum gaat dus verkeerd en ging ook verkeerd : lees hier het volledige verhaal. Bepaal dus duidelijk je doelgroep.

 

In een volgende blogpost ga ik mijn persona’s en doelgroepen bepalen, stay tuned!


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :