Top 12 WordPress boeken voor 2022

Blogger
Categorie
Leestijd
7 MIN

Hieronder kan je een lijst vinden van 12 boeken die volgens ons een aanradar zijn om te lezen over WordPress:

 

1. WordPress Theme - Roy Sahupala - 2018

In dit boek kan je alles vinden hoe je op basis van een eigen ontwerp een WordPress Theme kunt maken. Php kennis is niet vereist, maar kennis van HTML en CSS is zeker nodig. Alle theme bestanden zijn digitaal beschikbaar. Een aanrader!    

 

Wordpress-de volgende stap - roy sahupala

Lees alles over dit boek

 

2. Webdesign en WordPress - Roy Sahupala - 2018

In dit boek kom je alles te weten om een WordPress site te maken. Installeren, configureren, content en beheer en een eigen template maken. Enkele zaken die je kan leren met dit boek van Roy Sahupala: webserver installeren op je eigen computer, berichten en pagina’s aanmaken, thema’s maken voor zowel techies als non-techies, etc. Het lezen waard!

 

Webdesign en wordpress - roy sahupala

Lees alles over dit boek

 

3. Websites bouwen met WordPress - Vincent Moll - 2018

De aandacht in dit boek concentreert zich op de wens van de klant en niet langer op de techniek van het maken van een website. De lezer wordt aangeleerd hoe je als een ontwikkelteam communiceert naast de website zelf te bouwen in de WordPress-omgeving. De stap naar een webshop is snel gemaakt als we een succesvolle website hebben gerealiseerd. Inmiddels bestaat er de mogelijkheid om een website op te zetten en te onderhouden vanaf een usb-stick. Het heeft de naam Instant WordPress gekregen. Ontdek dit boek! 

 

Websites bouwen met wordpress - vincent moll

Lees alles over dit boek

 

4. Handboek Wordpress 4 tweede editie - Dirkjan van Ittersum - 2016

In dit boek van Dirkjan van Ittersum vind je uitleg over alle gangbare en meer geavanceerde taken die komen kijken bij het opzetten en beheren van de zelfgehoste versie van WordPress. Onderwerpen die behandeld worden in het boek: kennismking, het installeren, het verkennen van het dashboard, een persoonlijk profiel maken, etc. Dit boek illustreert alles mooi. 

 

Handboek wordpress 4 - tweede editie - dirkjan van ittersum

Lees alles over dit boek

 

5. Kickstart Wordpress - Robbert Ravensbergen - 2017

De kracht van WordPress zit in de eenvoud en de mogelijkheid om door middel van plugins het systeem uit te breiden. Dit boek is gericht op beginners en is inmiddels toe aan de vijfde druk. Het was niet alleen het eerste Nederlandstalig boek over WordPress, maar ook de meest verkochte titel. In dit boek leer je het systeem kennen, het uiterlijk van je website aanpassen en hoe je een website vult met afbeeldingen en tekst. Later kan je uitbreiden met plugins. Een aanrader!  

 

Kickstart wordpress - robbert ravensbergen

Lees alles over dit boek

 

6. Maak uw website met WordPress - Uithoorn Studio Visual Steps - 2019

Met dit stap-voor-stapboek en gratis webdienst leer je om snel een mooie, professionele website op te zetten. Zelfs zonder veel computerkennis is het mogelijk om een website te maken aan de hand van dit boek. Enkele onderwerpen die behandeld worden in dit boek: WordPress installeren en instellen, thema en opmaak kiezen, tekst, afbeeldingen, hyperlinks en video invoegen, etc. Zeker eens lezen! 

 

Maak uw website met wordpress - uithoorn studio visual steps

Lees alles over dit boek

 

7. CMS Development Library-WordPress-thema’s ontwikkelen - Dirkjan van Ittersum - 2015

Net zoals bij veel andere boeken is hier wel enige kennis van HTML, CSS en PHP vereist. Er zijn talloze thema's verkrijgbaar, maar het is natuurlijk veel leuker het ontwerp zelf te bepalen. Dat kan door middel van kindthema's of door het volledig zelf bouwen van een thema. Dit boek legt beide opties uit. Aan bod komen volgende vragen: Wat doet een thema wel en wat niet? Hoe kun je de CSS van een site aanpassen? Welke aanpassingen zijn mogelijk met een kindthema? Wat zijn de basisstappen voor een geheel eigen thema? Hoe controleer je of een thema aan de basiseisen voldoet? Wij raden dit boek aan!

 

CMS development library-wordpress-thema's bouwen - dirkjan van ittersum

Lees alles over dit boek

 

8. Voor Dummies-Wordpress voor dummies - Lisa Sabin-Wilson - 2018

Deze volledig herwerkte nieuwe editie van WordPress voor Dummies behandelt alle belangrijke aspecten van WordPress die je moet kennen als je de software gaat gebruiken om je eigen blog te maken. Dit boek helpt zowel iemand die pas begint te bloggen of iemand die geswitcht is van een andere platform naar WordPress.

 

Voor dummies-wordpress voor dummies - lisa sabin-wilson

Lees alles over dit boek 

 

9. Professional WordPress - Brad Williams - 2014

Dit boek is gericht op professionals en sluit aan bij WordPress 4.1. Je krijgt inzichten in echte projecten met voorbeelden uit de praktijk. Het boek geeft gedetailleerde informatie en voorbeelden uit de praktijk die de concepten en technieken op het werk illustreren. Ook het downloaden van codes en voorbeelden die toegankelijk zijn via de bijbehorende website. Professional WordPress is de essentiële ontwikkelaarsgids voor dit multifunctionele systeem.

 

Professional wordpress - brad williams

Lees alles over dit boek

 

10. Basiscursus WordPress 4 - Eric Tiggeler - 2015

Dit boek illustreert je hoe je stap voor stap WordPress installeert en een site bouwt. Je leert hoe je alles handig aanpakt en hoe je de website helemaal op maat bouwt. Het is een basis cursus met duidelijke uitleg en begrijpelijke instructies voor zowel iemand die een kleine website wil bouwen als voor iemand die een omvangrijke website wil opzetten. Zeker eens lezen!

 

Basiscursus wordpress 4 - eric tiggeler

Lees alles over dit boek

 

11. Wordpress in 10 days - P. A. Gabriel - 2022

Wil je op een eenvoudige manier leren hoe je omgaat met Wordpress? Dan is dit een zeer goed boek. In amper 10 dagen leer je hoe je een professionele website te bouwen aan de hand van dit boek.

 

Lees alles over dit boek

 

12. Wordpress Gutenberg - Roy Sahupala - 2022

Dit boek deelt nieuwe inzichten over de wereld van WordPress. Ze bieden een nieuwe kijk op het maken van WordPress sites. Indien je dus ergens vast zit, iets nieuws wilt proberen of gewoon je uit interesse, kan ik je dit boek zeker aanraden.

 

Lees alles over dit boek


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :