SEO-tools zijn extensies of software die waardeolle inzichten geven over wat mensen zoeken en hoe je met jouw website beter kan scoren in de zoekresultaten. Dat laatste proces heet SEO, oftewel Search Engine Optimization. SEO verbeteren is van groot belang omdat het een enorme invloed heeft op het verkeer naar je website. Daarom zijn goede SEO-tools meestal betalend, toch is er soms de mogelijkheid om deze enkele dagen uit te proberen. Ook Google wijzigde de spelregels voor het gebruik van haar zoekwoordplanner (een tool die je helpt bij het vinden van nieuwe zoekwoorden), nu kunnen enkel betalende Google Adsgebruikers deze tool gebruiken.

 

Zoals je ziet zijn tools aangewezen wanneer je jouw SEO probeert te verbeteren, ze besparen je heel wat tijd en maken dingen mogelijk zoals het polsen naar de populariteit van bepaalde zoekwoorden. Je doet er dus goed aan om er enkele uit te pikken, al blijft het wel belangrijk om na te denken over hoe relevant mogelijke bevindingen uit SEO tools zijn voor jouw website.

Enkele SEO-extensies

Meer Chrome extensies voor SEO? Hier vind je een uitgebreide lijst met tools die jouw website's SEO-score helpen verbeteren.

Enkele SEO-tools die handig zijn bij bv. zoekwoordonderzoek:

Meer tools? We got you covered.

Ook Google biedt verschillende tools die je helpen bij het analyseren van interessante pistes voor een geoptimaliseerde vindbaarheid van jouw website.

 

 

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :