Linkbuilding is het verzamelen van links vanop andere websites naar je eigen website. Google's algoritme hecht naast het aantal externe links ook veel waarde aan de kwaliteit van die links en de autoriteit van je website.

Linkbuilding is een van meeste belangrijke factoren voor de SEO van je website. Het algoritme van Google hecht namelijk veel waarde aan het aantal externe links die naar jouw website verwijzen. De autoriteit van je eigen website hangt sterk af van de kwaliteit van die links. Het gebruiken van linkingfarms of forums & comments vol spammen met links naar je website zal je website niet hogerop helpen en wordt sinds Google Penguïn update streng afgestraft.

 

Hoe begin ik aan linkbuilding?:

Maak sterke, unieke en relevante content (vidoe, tekst, infographic,...) daarna kan je;

  • manueel links toevoegen aan websites
  • contacteer website-eigenaars om een link te plaatsen
  • ruil iets voor een link op een website
  • verkrijg organische links door websitebezoekers

 

Werkwijze:

De basis van linkbuilding is goede content. Als je kwalitatieve content hebt op je website dan zullen er vanzelf organische manier naar je website worden gelinkt. Het spreek dus voor zich dat dit een tijdsrovend proces is om sterke content te maken en verspreiden via social media, e-mailing, kennis platform websites, enz ...

 

Lees hier meer over linkbuilding en hoe je autoriteit opbouwt voor je website.


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :