Zo haal je het beste uit een online stage

Categorie
Leestijd
7 MIN

Twijfels of bedenkingen over online stages? Moet je zelf online werken of ben je gewoon geïnteresseerd in een SEM-stage? Hier volgt een korte samenvatting van mijn bevindingen de afgelopen 3 'online' maanden als junior digital marketer voor Search Engine Marketing.

 

Hoi! Mijn naam is Gerben Van der Cruyssen, derdejaars student en sinds een aantal maanden tijdelijk actief bij WISEO.

 

Net zoals ik bij Howest niet kon kiezen tussen marketing en corporate communicatie, ik proefde als junior digital marketeer opnieuw van beide communicatieperspectieven door een atypische weg in te slaan; en wat voor weg.

 

Misschien zag je mijn naam al enkele keren verschijnen bovenaan andere recente posts, naast SEO en SEA deed ik ook deels aan copywriting. Hier volgt een korte samenvatting van hoe ik het WISEO-werk(ritme) ervaren heb.

 

 

 

 

WIESO WISEO?

 

Ook al verliep de stage zo goed als online, bleef het doel om SEM-ervaring toe te voegen aan mijn bestaande kennis en ervaring om zo een uniek profiel te creëren voor mezelf.

 

Tijdens mijn opleiding aan Howest leerde ik hoe je visibiliteit creëert voor een bepaald merk door middel van marketing of public relations. Beide methoden hebben zowel positieve als negatieve punten, een eenzijdige beslissing maken was dus geen makkelijke keuze.

 

SEO bood me een middenweg met aspecten van zowel public relations als inbound/outbound marketing. Daarnaast speel je ook in op technologie die dagelijks benut wordt zonder dat de meesten onder ons daarbij stilstaan. 

 

De voorliefde die ik heb voor webdesign sluit ook goed aan op het SEO-gegeven. Wanneer de website een aantrekkelijk en praktisch design heeft, is het natuurlijk de bedoeling om dit te presenteren.

 

Je kan eventueel betalen om op korte termijn zichtbaar te worden, of je kan op een natuurlijke manier groeien en hierbij gebruik maken van het vertrouwen die de consument heeft in organische zoekresultaten.

 

Ik ben een fan van talen. Deze interesse kon ik deels uiten bij externe projecten. Een KWR, een technische audit, een SEO-migratie en een client briefing zijn 4 zaken waarop ik talen zoals frans toepasste.

 

 

 

Flexibele uren

 

WiSEO voorziet een marge van 30 min om je dag te beginnen. Ben je dus een vroege vogel dan kan je zoals ik om 8u30 aan je werkdag beginnen. Voor de slaafliefhebbers start de werkdag om 9u. Het grote voordeel aan een online stage is dat je geen tijd verliest aan het pendelen. Mijn uren werden dus optimaal benut.

 

Door vroegtijdig te starten kon ik vlot anticiperen wat de dag me nog zou brengen. In combinatie met kortere pauzes creëerde ik zo een marge om de werkdag vroeger te beëindigen. Bij boeiende of dringende projecten was iets langer werken af en toe van toepassing, niet zo gek bij een job vol variatie.

 


 

 

Project: internship

 

Bij WISEO werkte ik vaak in teamverband en maakte ik deel uit van SEO-projecten op grotere schaal, dit voor zowel onbekende als bekende namen.

 

Het was niet makkelijk om vertrouwen te creëren maar het is me uiteindelijk wel gelukt.

 

 

 

Meer dan een 'stagiair'

 

Nog voor mijn start bij WISEO kregen de woorden 'stage' en 'stagiair'/'stagiaire' een negatieve connotatie voor mij. Sommigen vormen zich direct een beeld wanneer ze deze (eigenlijk) Franse woorden te horen krijgen.

 

Hoewel ik geen echte werknemer was bij WISEO, had ik wel het gevoel meer te zijn dan enkel een 'stagiair' die koffie gaat halen.

 

 

ASANA it's kind of amazing

 

Indien ik een stage award zou kunnen uitreiken, twijfel ik niet om Asana uit te roepen tot meest productieve webapplicatie voor professionele toepassingen; ik schreef er zelfs een korte handleiding voor. Dankzij deze tool was het mogelijk om efficiënt met de medewerkers en externe partners van WISEO te communiceren en samen te werken.

 

Naast de samenwerking in Asana verliep de communicatie via Slack en Zoom. Ook het Google-ecosysteem was de laatste 3 maanden omnipresent voor heel wat zoekwoordonderzoeken, dataverwerking, feedback, ...

 

 

 

Outro

 

Met deze laatste werkdagen concludeer ik mijn periode bij WISEO. Toch is deze post alvast niet mijn laatste project bij WISEO, er komt namelijk nog een post aan over conclusies van mijn SEO/e-commerce thesis. Een voorproefje vind je al op KMOinsider.

 

 

 

 

 


Starten met unieke SEO tips te ontvangen?


Al 685 abonnees             Uniek en exclusieve tips             Als het jou uitkomtOp zoek naar een SEO opleiding?


Bekijk onze SEO opleidingen.

Je kent Frederik Vermeire misschien van :